Nordens dag 2023

10.02.2023 kl. 14:21
Norden är känt för sina rysande kriminalserier, passionerade vinteridrottare och den hisnande nordiska naturen. Trots att vi obarmhärtigt tävlar mot varandra i skidåkning och ishockey, delar vi i många andra fall samma åsikt. Den nordisk gemenskapen förtjänar att firas!

Välkommen att fira Nordens dag med oss ​​den 23 mars kl 10.30-16.00 på Nationalmuseum i Helsingfors!

Vilka möjligheter kan Norden erbjuda ungdomar och hurdant samarbete borde Finland ha med de andra nordiska länderna? Panelisterna reflekterar över Nordens framtid och Finlands roll som ett nordiskt land i intensiva paneldiskussioner.
 

Bland evenemangets talare finns de bl.a alla de nordiska ambassadörerna i Finland, utrikesminister Pekka Haavisto och minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist. Dessutom tar de olika riksdagspartierna mått på varandra i partiernas panel. Den del av programmet som riktar sig till skolelever mitt på dagen leds av skådespelaren och språkambassadören Petra Pääkkönen.

Läs mer om Nordens dag och anmäl dig:
https://nordensdag.fi/

 

Nordens dag evenemangets samarbetspartners är Språkambassadörerna rf, Pohjola-Norden rf, Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, Nätverket Svenska nu, Info Norden (Nordiska ministerrådets informationstjänst), Nordplus och Utbildningsstyrelsen, Nordisk kulturkontakt, Svensklärarna i Finland rf, Sveriges ambassad i Finland, Norges ambassad i Finland, Danmarks ambassad i Finland, Islands ambassad i Finland och Hanaholmen.

Evenemanget finansieras av Svenska kulturfonden, Pohjola-Norden rf, Nordiska ministerrådets informationstjänst Info Norden, Nordplus, Kommunförbundet och Energo.

Susan Neffling