Koulutoiminta

Pohjola-Norden tukee koulujen ja opettajien pohjoismaistumista. Mahdollistamme pohjoismaisia kohtaamisia myöntämällä apurahoja opettajien opinto- ja kurssimatkoihin sekä oppilasryhmien opintomatkoihin. Järjestämme ruotsin kielen kesäkursseja suomenkielisille lukiolaisille ja jaamme kirjastipendejä kouluille. Tarjoamme pohjoismaistumista tukevaa materiaalia opettajien käyttöön esimerkiksi Norden i skolan -oppimisalustan kautta.

Pohjola-Nordenin koulutoiminnan kohderyhmät ovat varhaiskasvatus, peruskoulut, lukiot, toisen asteen ammatilliset oppilaitokset ja opettajankoulutuslaitokset.

Pohjola-Nordenin perustehtävä on pohjoismainen yhteistyö ja Pohjoismaiden tunnetuksi tekeminen Suomessa. Koulutoiminta on olennainen toimintamuoto tämän tehtävän toteuttamiseen. Pohjola-Nordenin koulutoiminta toteutetaan Opetushallituksen myöntämällä valtionavustuksella.

Koulualan ajankohtaisista asioista saa tietoa myös Pohjola-Norden koulussa/i skolan Facebook-ryhmästä. Tule mukaan! 

 

Tilaa koulualan uutiskirjeemme!

Otamme vuonna 2024 käyttöömme koulualan uutiskirjeen, jossa on ajankohtaista tietoa Pohjola-Nordenin apurahoista, Norden i skolanista sekä muista pohjoismaisista mahdollisuuksista.

Mikäli haluat saada tiedot suoraan sähköpostiisi, liity postituslistallemme! 

Apurahat ja kurssit

Opiskelijoille ja koululaisille on tarjolla paljon erilaisia apurahoja pohjoismaisiin opintomatkoihin ja opiskeluun muissa Pohjoismaissa.

Opetusmateriaalit

Olemme keränneet tähän materiaalia sinun opetuksesi tueksi ja iloksi. Materiaalin on tarkoitus herättää kiinnostusta Pohjolaan. Valitse rusinat pullasta! Mikä sopisi juuri sinun luokallesi?

Linkit

Kiinnostaako Ruotsi? Entä matkailu Tanskassa? Haluatko tutustua muihin pohjoismaisiin toimijoihin? Täältä löydät linkkejä muiden tahojen tarjoamiin sivustoihin, joiden uskoisimme olevan sinulle hyödyksi.

Liity koulujäseneksi!

Koulujäsenet saavat Pohjolaan liittyvää ajankohtaista materiaalia ja tietoa pohjoismaisista kursseista, stipendeistä ja uusista oppimateriaaleista.