Opetusmateriaalit

Pohjola-Norden pyrkii vaalimaan pohjoismaista kulttuuria ja kieliä tarjoamalla kouluille mahdollisuuksia sisällyttää opetukseen Pohjoismaiden kieliä, kulttuuria ja yleisiä yhteiskuntaoloja koskevia kursseja sekä täydentävää opetusmateriaalia, kuten kertaustehtäviä ja karttoja. 

Tilaa kielilähettiläs kouluusi

Kielilähettiläät ry tarjoaa mahdollisuuden tilata koululle kielilähettiläs, jonka vierailun painopisteenä on kielen lisäksi pohjoismaisista mahdollisuuksista kertominen. Vierailuja on rajoitettu määrä, joten toimi ajoissa. Tilaa tästä >>

Norden i Skolan

Norden i Skolan on ilmainen opetusalusta, joka tarjoaa sekä opettajille että oppilaille ainutlaatuisen mahdollisuuden skandinaavisten naapurikielten ymmärtämisen sekä pohjoismaisen kulttuurintuntemuksen parissa työskentelyyn.

Pohjoismaisia elokuvia kouluun

Walhalla tarjoaa valikoiman korkealaatuisia pohjoismaisia elokuvia esitettäviksi koulussa.

På språgreise i Norden

FM ja kieltenopettaja Niklas Ollila kertoo kiinnostavasti ja mukaansatempaavasti Pohjoismaista ja antaa maistiaisia eri pohjoismaisista kielistä. Videot ovat noin 20 minuuttia pitkiä ja toimivat hyvin Pohjolaan liittyvän oppitunnin tai teemakokonaisuuden pohjustuksena.

GoNorden-tietovisa

Testaa tietosi Pohjolasta tietovisoissamme! Täältä löydät kaiken tarvitsemasi materiaalin visailun järjestämiseksi.

Svenska nu

Uskalla käyttää ruotsia! Svenska nulla on paljon laadukasta ohjelmaa ja materiaalia opetusta varten, joka inspiroi oppilaita käyttämään ruotsin kieltä.

Pohjoismaisia kieliä

Arkipäivän keskusteluja teksteinä ja äänitteinä kaikilla pohjoismaisilla kielillä. Kuuntele, vertaile ja opi uutta!

Historia ja maantiede

Täältä löydät opetusmateriaalia Pohjoismaiden historiasta sekä kaikkien Pohjoismaiden kartat, joita voit hyödyntää osana ruotsin, maantiedon tai historian opetusta.