Opetusmateriaalit

Pohjola-Norden pyrkii vaalimaan pohjoismaista kulttuuria ja kieliä tarjoamalla kouluille mahdollisuuksia sisällyttää opetukseen Pohjoismaiden kieliä, kulttuuria ja yleisiä yhteiskuntaoloja koskevia kursseja sekä täydentävää opetusmateriaalia, kuten kertaustehtäviä ja karttoja. 

Norden i Skolan

Norden i Skolan on ilmainen opetusalusta, joka tarjoaa sekä opettajille että oppilaille ainutlaatuisen mahdollisuuden skandinaavisten naapurikielten ymmärtämisen sekä pohjoismaisen kulttuurintuntemuksen parissa työskentelyyn.

Pohjoismaisia elokuvia kouluun

Walhalla tarjoaa valikoiman korkealaatuisia pohjoismaisia elokuvia esitettäviksi koulussa.

Pohjoismaisia kieliä

Arkipäivän keskusteluja teksteinä ja äänitteinä kaikilla pohjoismaisilla kielillä. Kuuntele, vertaile ja opi uutta!

GoNorden-tietovisa

Testaa tietosi Pohjolasta tietovisoissamme! Täältä löydät kaiken tarvitsemasi materiaalin visailun järjestämiseksi.

Historia ja maantiede

Täältä löydät opetusmateriaalia Pohjoismaiden historiasta sekä kaikkien Pohjoismaiden kartat, joita voit hyödyntää osana ruotsin, maantiedon tai historian opetusta.

På språgreise i Norden

FM ja kielten opettaja Niklas Ollila kertoo kiinnostavasti ja mukaansatempaavasti Pohjoismaista ja antaa maistiaisia eri pohjoismaisista kielistä. Videot ovat noin 20 minuuttia pitkiä ja toimivat hyvin Pohjolaan liittyvän oppitunnin tai teemakokonaisuuden pohjustuksena.

Svenska nu

Uskalla käyttää ruotsia! Svenska nulla on paljon laadukasta ohjelmaa ja materiaalia opetusta varten, joka inspiroi oppilaita käyttämään ruotsin kieltä.