Koulujäsenyys ja projektit

Pohjola-Nordenin koulujäsenyys

Yli kaksisataa koulua on jo tiiviisti mukana Pohjola-Nordenin koulutoiminnassa. Koulujäsenet saavat Pohjola-Nordenin lehden lisäksi Pohjolaan liittyvää ajankohtaista materiaalia sekä tietoja pohjoismaisista kursseista, stipendeistä ja uusista oppimateriaaleista.

Koulut voivat liittyä Pohjola-Nordenin koulujäseniksi. Jäsenyyden hinta on 20 € vuodessa ja sillä saa: 

  • Pohjola-Nordenin jäsenlehden
  • Pohjola-Nordenin sähköisen uutiskirjeen koulusektorille, jossa on uutisia Pohjola-Nordenista, Pohjoismaista sekä tietoa apurahoista ja muista eduista.
  • Apua ystäväkoulun löytämiseen Pohjoismaissa
  • Opastusta Norden i skolan -opetusportaalin käytössä pyydettäessä
  • Mahdollisuuden tilata pohjoismaisia lippuja ja karttoja kouluun

 

Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarja

Pohjola-Norden järjestää yhteistyössä elokuvayhdistys Walhallan kanssa vuosittain Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjan näytöksiä eri puolilla Suomea. Sarjassa on tarjolla kouluille sopivia pohjoismaisia elokuvia. Elokuvaesitykset ovat kouluille maksuttomia.

Lisätietoa KPE-sarjasta ja esitettävistä elokuvista:
https://walhalla.fi/toiminta/kuukauden/

 

Norden i Skolan

Norden i skolan on ilmainen opetusalusta, jolta löytyy oppimateriaalia ja valmiita opetuskokonaisuuksia useisiin eri oppiaineisiin kaikilla pohjoismaisilla kielillä aina alakoulusta toiselle asteelle asti. Oppimateriaalit noudattavat pohjoismaisia opetussuunnitelmia ja käsittelevät Pohjoismaita, pohjoismaiden kulttuuria ja yhteiskuntarakenteitä sekä pohjoismaisia kieliä. Sivustolta löytyy myös kuukausittain vaihtuva pohjoismainen elokuva, joka on oiva keino kasvattaa pohjoismaisten kielten ja kulttuurin tuntemusta.

Norden i skolanista löytyy myös äänisanakirja pohjoismaisilla kielillä, jossa opettaja ja oppilaat voivat vertailla pohjoismaisten kielten samankaltaisuuksia ja eroavaisuuksia. Sivuston kautta voi myös etsiä omalle luokalleen ystäväluokkaa toisesta Pohjoismaasta.

Lisäksi Norden i skolan tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä toiseen koululuokkaan toisessa Pohjoismaassa. Esimerkiksi pohjoismainen kouluchat on hauska tapa tutustua muihin pohjoismaisiin koululaisiin. Chat-tapahtuma tarjoaa oppilaille ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia ymmärtämään naapurikielten tanskan, norjan ja ruotsin välisiä yhtäläisyyksiä ja eroja.

www.nordeniskolan.org 


Ystäväluokka

Norden i skolen tarjoaa kouluille ilmaisen mahdollisuuden hankkia ystäväluokkia toisesta Pohjoismaasta. Toiminta alkaa ystäväluokan etsimisellä Norden i skolan -sivustolta tai opettaja voi ilmoittaa oman luokkansa etsivän ystäväluokkaa. Sivustolla on useita erilaisia ehdotuksia ystäväluokkatoiminnan aloitukseen etänä ja ystäväluokan löytyessä opettajat voivat järjestää esimerkiksi luokkien välisen etätapaamisen tai vaihtaa sähköpostitietoja.

Jos luokka haluaa vierailla oman ystäväluokkansa luona toisessa Pohjoismaassa, voi sitä varten hakea apurahaa Pohjola-Nordenilta.

Lisätietoa ystäväluokkatoiminnasta:
www.nordeniskolan.org

Hae koulujäseneksi

Olen kiinnostunut seuraavista
Laskutustapa
Kirjoita numero 9 kirjaimin: