Pohjoismaisia elokuvia kouluun

Vuonna 2023 Pohjola-Norden tarjoaa elokuvia koululuokille! Pohjoismaiselta elokuvatoimisto Walhallalta löydät valikoiman korkealaatuisia pohjoismaisia elokuvia esitettäviksi koulussa. Valikoimassa on elokuvat Antboy ja Cloudboy alakoululle ja Amatöörit ja Girls lost yläkoululle, lukiolle ja muille toisen asteen oppilaitoksille. Elokuvat striimataan luokassa.

Tutustu elokuviin ja tilaa oppilaillesi sopiva elokuva lähettämällä sähköpostiviesti Walhallaan, osoitteeseen anni.lappalainen(at)walhalla.fi.

Tarvittavat tiedot: Opettajan nimi ja sähköpostiosoite ja koulun nimi. Minkä elokuvan haluatte nähdä? Milloin? Kuinka monelle oppilaalle elokuva esitetään? Mainitkaa viestissä, että kyseessä on Pohjola-Nordenin tarjoamat elokuvat.

Teille lähetetään linkki ja salasanan elokuvaan. Huomatkaa, että teidän on tilattava uusi linkki ja salasana, jos haluaisitte esittää elokuvan toiselle ryhmälle.

Elokuvaesitykset koulussa toteutetaan yhteistyössä Walhalla ry:n kanssa.

Cloudboy 

3.-6. LUOKKALAISILLE

Niilas on asunut isänsä kanssa Belgiassa niin kauan kuin hän muistaa. Vanhemmat ovat nyt päättäneet, että hänen pitää kesällä vierailla äitinsä ja hänen uuden perheensä luona Lapissa.

Lapissa elämä on täysin erilainen ja aluksi Niilas ei viihdy ollenkaan. Mutta porojen vasikat on merkittävä ja kaikkien on autettava. Kun yksi vasikoista karkaa, Niilas saa näyttää että hänkin osaa jotain ja kesästä tuleekin hänen elämässään suurin seikkailu.

Ohjaus: Meikeminne Clinckspoor
Rooleissa: Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild Nutti, Joakim Trägårdh, Sara Sommerfeld
Kesto: 78 min, K/F7
Belgia/Alankomaat/Ruotsi 2017

Oppimateriaali suomeksi

Amatöörit

YLÄKOULU, LUKIO JA MUUT TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSET

Tervetuloa Laforsiin! Pieni ruotsalainen kaivoskaupunki on epätoivoisesti uuden alun tarpeessa.

Saksalainen halpakauppaketju Superbilly tuo muassaan pienen toivonkipinän harkitessaan asettumista alueelle. 500 uutta työpaikkaa saisi aikaan muutoksen! Nyt on aika saada Lafors maailmankartalle, ilmoittaa kunnanjohtaja ja pian onkin päätetty teettää paikkakunnasta elokuva.  Kulttuuriin budjetoidut rahat ovat kylläkin lopussa, mutta kunnan palveluksessa oleva Musse saa uskaliaan idean: Annetaan koululaisten tehdä elokuva – kouluprojektina demokratian hengessä! Sehän on nykyaikaa, innovatiivista – ja ilmaista ...

Amatörer sykkii raakaa energiaa, huumoria ja empatiaa. Feelgood-komedia kaikille!

Ohjaus: Gabriella Pichler
Rooleissa: Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl
Kesto: 102 min, K/F7
Ruotsi 2018

Oppimateriaali suomeksi

 

Girls Lost

YLÄKOULU, LUKIO JA MUUT TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSET

Teini-ikäiset ystävykset Kim, Bella ja Momo häilyvät lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla. Kesäiltaisin he kokoontuvat Bellan kasvihuoneeseen, vapaalle vyöhykkeelle, jossa kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat ympäristön paineista välittämättä. Kun Bella eräänä päivänä tilaa postimyynnistä erikoisia siemeniä, tyttöjen elämä muuttuu. Siemenistä versoava kasvi on kaikkea muuta kuin tavallinen. Se avaa heille ovet poikien maailmaan.

Elokuva perustuu Jessica Schiefauerin romaaniin Pojat.

Ohjaus: Alexandra-Therese Keining
Rooleissa: Tuva Jagell, Emrik Öhlander, Louise Nyvall, Alexanders Gustavsson, Wilma Holmén, Vilgot Ostwald Vesterlund, Mandus Berg, Filip Vester, Adam Dahlgren
Kesto: 106 min, K/F12
Ruotsi 2016

Oppimateriaali suomeksi