Kielileirit

Suomenkielisten lukiolaisten kielikurssi Ahvenanmaalla

 

Pohjola-Norden tarjoaa lukiolaisille intensiivikurssin, jolla osallistujat saavat mahdollisuuden parantaa erityisesti ruotsin suullista kielitaitoaan, tavata ruotsinkielisiä nuoria, tutustua ruotsalaiseen/suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja sen myötä vahvistaa pohjoismaista identiteettiään.

Kurssi on tarkoitettu lukion toisen vuosikurssin suomenkielisille opiskelijoille, mieluiten B-ruotsin lukijoille. Jokainen lukio voi anoa stipendiä yhdelle opiskelijalle vuosittain. Stipendien myöntämisessä priorisoidaan niitä kouluja, jotka eivät ole olleet mukana edellisessä jaossa.

Stipendi pitää sisällään opetuksen, matkat, majoituksen ja vapaa-ajan ohjelman. Majoitus tapahtuu kurssikeskuksessa ja kurssilaiset jakavat huoneen.

Hyvällä hakijalla on halua kommunikoida suullisesti ruotsiksi sekä intoa toimia aktiivisesti osana ryhmää ja kykyä tulla toimeen uusien ihmisten ja tilanteiden kanssa. Hakulomakkeen täyttävät opiskelija ja opettaja yhteistyössä.
 

Tietoa kurssista:
 

Tämän vuoden kielikurssi järjestetään Saltvikissa Ahvenanmaalla 31.7.-6.8.2023. Kielikurssin hakuaika on tältä vuodelta päättynyt. Ilmoitamme hakijoille, kun olemme valinneet osallistujat.

Alustava ohjelma

Saltvik ei välttämättä sovi eläinallergisille, joten tämä on hakijan hyvä huomioida.

 

POHJOISMAINEN KESÄLEIRI, HILLERØD, Tanska

 

Kesäleiri 11–15-vuotiaille pohjoismaalaisille nuorille Tanskan Hillerødissä sijaitsevassa pohjoismaisessa leirikoulukeskuksessa. Leirin tarkoituksena on edistää pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja tarjota nuorille ikimuistoisia elämyksiä yhteisen tekemisen parissa.

Leirille osallistuu vuosittain noin 50 nuorta eri Pohjoismaista. Pohjola-Norden toimii matkanjärjestäjänä Suomessa, ja vuosittain leirille osallistuu 15–20 suomalaista. Mukaan lähtee matkanjohtaja, joka yhdessä muiden pohjoismaisten ohjaajien kanssa vastaa leiristä. Kurssin järjestäjänä toimii Foreningen Norden i Danmark

Leiriesite

www.hillerodhostel.dk

Lehtijuttu leiristä

 

Vuoden 2023 kesäleiri järjestettiin 26.-30.6. ja maksoi 500 euroa osallistujalta.

Seuraavan vuoden leiristä tehdään päätös vasta ensi vuoden puolella.