Kielileirit

POHJOISMAINEN KESÄLEIRI 5.-9. elokuuta 2024

(Kuva: Laura Kälvi)

Pohjoismainen kesäleiri on suunnattu 11–15-vuotiaille pohjoismaalaisille nuorille, ja se järjestetään Tanskan Hillerødissä sijaitsevassa leirikoulukeskuksessa. Leirin tarkoituksena on edistää pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja tarjota nuorille ikimuistoisia elämyksiä yhteisen tekemisen parissa.

Leirille osallistuu vuosittain noin 50 nuorta eri Pohjoismaista. Pohjola-Norden toimii matkanjärjestäjänä Suomessa, ja vuosittain leirille osallistuu 15–20 suomalaista. Mukaan lähtee matkanjohtaja, joka yhdessä muiden pohjoismaisten ohjaajien kanssa vastaa leiristä. Kurssin järjestäjänä toimii Foreningen Norden i Danmark

Leiriesite 2024

Lehtijuttu leiristä

Vuoden 2024 kesäleiri järjestetään 5.-9. elokuuta 2024 ja se maksaa osallistujalle 400 euroa (sis. lennot, majoituksen, ruuan ja leiriaktiviteetit).

Paikat leirille jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta ensikertalaiset ovat valinnassa etusijalla.

www.hillerodhostel.dk

Suomenkielisten lukiolaisten kielikurssi Ahvenanmaalla

 

Pohjola-Norden tarjoaa lukiolaisille intensiivikurssin, jolla osallistujat saavat mahdollisuuden parantaa erityisesti ruotsin suullista kielitaitoaan, tavata ruotsinkielisiä nuoria, tutustua ahvenanmaalaiseen kulttuuriin ja sen myötä vahvistaa pohjoismaista identiteettiään.

Kurssi on tarkoitettu lukion toisen vuosikurssin suomenkielisille opiskelijoille, mieluiten B-ruotsin lukijoille. Jokainen lukio voi anoa stipendiä yhdelle opiskelijalle vuosittain. Stipendien myöntämisessä priorisoidaan niitä kouluja, jotka eivät ole olleet mukana edellisessä jaossa.

Stipendi pitää sisällään opetuksen, matkat, majoituksen ja vapaa-ajan ohjelman. Majoitus tapahtuu kurssikeskuksessa ja kurssilaiset jakavat huoneen.

Hyvällä hakijalla on halua kommunikoida suullisesti ruotsiksi sekä intoa toimia aktiivisesti osana ryhmää ja kykyä tulla toimeen uusien ihmisten ja tilanteiden kanssa. Hakulomakkeen täyttävät opiskelija ja opettaja yhteistyössä.
 

Tietoa kurssista:
 

Tämän vuoden kielikurssi järjestetään Saltvikissa Ahvenanmaalla 29.7.-4.8.2024.

Kielikurssin hakuaika on päättynyt. 

Ilmoitamme hakijoille valinnoista toukokuun loppuun mennessä.

Saltvik ei välttämättä sovi eläinallergisille, joten tämä on hakijan hyvä huomioida.