Micaela Röman Pohjola-Nordenin pääsihteeriksi

24.05.2023 klo 13:06

Pohjola-Norden ry:n liittohallitus valitsi tiistaina 23. toukokuuta 2023 Pohjola-Norden ry:n uudeksi pääsihteeriksi Micaela Römanin. Röman aloittaa tehtävässään syksyllä 2023. Pääsihteerin tehtävää haki kaikkiaan 23 henkilöä. Työvaliokunta haastatteli heistä viittä, joista vielä kolme jatkoi liittohallituksen haastateltavaksi.

Olimme positiivisesti yllättyneitä sekä hakijoiden määrästä että myös soveltuvuudesta pääsihteerin tehtävään. Olen vakuuttunut siitä, että Micaelan johdolla Tove Ekmanin aloittama hyvä työ Pohjola-Nordenin nostamiseksi uuteen kukoistukseen tulee jatkumaan”, toteaa Pohjola-Norden ry:n liittohallituksen puheenjohtaja Kim Berg.

Micaela Röman on taustaltaan yrittäjä, toimittaja ja viestinnän rautainen ammattilainen, ja hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa kanavapäällikkönä Yleisradiossa, päätoimittajana eri sanomalehdissä sekä Marttaliiton ja Finlands Svenska Marthaförbundetin 120-vuotisjuhlavuoden koordinaattorina. 

”Olen iloinen ja innostunut. Koen, että Pohjola-Nordenin tekemä työ on juuri nyt tärkeämpää kuin koskaan. Haluan olla myötävaikuttamassa siihen, että Suomi on myös tulevaisuudessa vahva ja hyvinvoiva osa Pohjolaa ja tärkeä toimija pohjoismaisessa yhteistyössä. Toivon, että pääsen mahdollisimman pian kohtaamaan paikallisyhdistyksiä, jotta voimme yhdessä suunnata kohti juhlavuotta ja valoisampaa tulevaisuutta", sanoo Micaela Röman.

Pohjola-Norden ry on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka tehtävänä on lisätä Pohjoismaiden tuntemusta Suomessa, edistää pohjoismaista yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta ruohonjuuritasolla sekä vaikuttaa suomalaisiin viranomaisiin ja poliittisiin päättäjiin pohjoismaisen yhteistyön vahvistamiseksi. Pohjola-Norden ry on perustettu vuonna 1924, eli se täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Pohjola-Nordeniin ja sen paikallisyhdistyksiin kuuluu lähes 5 000 jäsentä.

Lisätiedot:

Kim Berg, liittohallituksen puheenjohtaja 
puh. 050 514 3196, kim.berg@eduskunta.fi

Micaela Röman
puh. 044 783 5815

Kuva: Nico Backström / Casual Friday Oy

Susan Neffling