Pohjola-Nordenin tukisäätiölle uusi hallitus

10.01.2023 klo 13:34
Pohjola-Nordenin tukisäätiö sr:llä on uusi hallitus, jonka toimikausi on kalenterivuosi 2023. Tukisäätiön sääntöjen mukaan Pohjola-Norden ry:n hallitus valitsee säätiön hallituksen. Tukisäätiön hallituksen jäsenet ovat:

Juhana Vartiainen (varajäsen Kim Berg)
Christel Liljeström (varajäsen Britta Wiander)
Juhani Lönnroth (varajäsen Susanne Öksnevad)
Peter Stadius (varajäsen Hildur Boldt)
Maria Karjalainen (Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton edustaja)

Ensimmäisessä kokouksessaan 10. tammikuuta 2023 uusi hallitus on valinnut tukisäätiön puheenjohtajaksi Juhana Vartiaisen ja varapuheenjohtajaksi Christel Liljeströmin.

Säätiön sääntöjen mukaan Pohjola-Nordenin tukisäätiö sr:n tarkoitus on tukea toimintaa, joka vahvistaa ja kehittää pohjoismaista kansalaisyhteistyötä, edistää pohjoismaista yhteistoimintaa ja lisää Pohjoismaiden kansojen ja niiden olojen tuntemusta Suomessa ja Suomen tuntemusta muualla Pohjolassa. Sääntöjen mukaan tukisäätiö toteuttaa tarkoituksensa myöntämällä avustuksia perustajalleen Pohjola-Norden ry:lle ja muille pohjoismaista yhteistyötä edistäville yhdistyksille. Tukisäätiön sääntöjä uudistettiin vuonna 2022.

Vuonna 2021 paljastui merkittävä kavallustapaus Pohjola-Nordenin tukisäätiössä. Tukisäätiö teki yhdessä Pohjola-Norden ry:n kanssa rikosilmoituksen säätiön entistä asiamiestä kohtaan. Poliisin esitutkinta jatkuu edelleen.
Susan Neffling