Kuukausikirje 2 / 2021

02.03.2021 klo 15:26

Hyvää kevään ensimmäistä päivää!

Meihin saat parhaiten yhteyden soittamalla (09) 4542 080 tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)pohjola-norden.fi

www.pohjola-norden.fi

 

Pohjolan viikko 22.3. - 28.3.2021

Tiistaina 23.3. vietetään Pohjolan päivää, jonka kunniaksi vietämme myös kyseisen viikon ajan Pohjolan viikkoa. Luvassa on erilaisia tapahtumia, joita on järjestämässä Pohjola-Nordenin lisäksi monet muut pohjoismaiset organisaatiot.

Nettisivuiltamme löydät paljon materiaalia Pohjolan päivän viettoon sekä tietoa Pohjolan viikon ja etenkin Pohjolan päivän tapahtumista. Pohjola-Norden järjestää muun muassa useita webinaareja sekä etänä järjestettävät Pohjolan pidot!

Sivuja päivitetään jatkuvasti aina Pohjolan viikolle asti, joten sitä kannattaa seurata.

Pohjolan viikon ohjelma >>

 

Ehdotukset Pohjola-Nordenin hallituksen jäseniksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle

Pohjola-Nordenin jäsenistö valitsee seuraavassa varsinaisessa liittokokouksessa liitolle uuden hallituksen seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Liittokokous tullaan järjestämään etäkokouksena toukokuun aikana. Tarkka päivämäärä tiedotetaan mahdollisimman aikaisin.
 
Pohjola-Nordenin jäsenyhdistyksiä pyydetään jättämään ehdotuksensa tuleviksi hallituksen jäseniksi vaalivaliokunnalle seuraavalla tavalla:

 • Ehdotukset tulee lähettää 1.3. – 9.4.2021
 • Ehdotukset lähetetään vaalivaliokunnan sihteerille Michael Oksaselle (michael.oksanen@pohjola-norden.fi)
 • Pohjola-Nordenin hallitukseen kuuluu: 
  • Puheenjohtaja
  • Kaksi (2) varapuheenjohtajaa
  • Yhdeksän (9) varsinaista jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä.
 • Esitys hallituksen jäsenistä tulee olla käsitelty yhdistyksen hallituksessa
 • Esitettävältä henkilöltä tulee olla suostumus ehdokkuuteen.

9.4.2021 jälkeen vaalivaliokunta pitää kokouksensa ja tekee ehdotuksensa hallituksen kokoonpanosta liittokokoukselle. 

Ehdokasasetteluajan päätyttyä järjestetään ”puheenjohtajatentti” verkossa, jossa puheenjohtaja- sekä varapuheenjohtaja-kandidaateilla on mahdollisuus esittäytyä ja heille voi esittää kysymyksiä. Tilaisuudessa tiedotetaan myös yleisesti hallitusvaalista.
 

Webinaari: Onko pohjoismaista kieliyhteyttä olemassa?

18.3.2021 klo 13.00-14.30
Järjestäjä: Pohjoismaiden ministerineuvosto

Miten pohjoismaisten kielten ymmärtäminen on kehittynyt? Vieläkö me ymmärrämme toisiamme? Entä miten kulttuuri vaikuttaa pohjoismaiseen yhteenkuuluvuuteen? Pohjoismaiden ministerineuvosto on kysynyt näistä asioista yli 2000 nuorelta ja julkistaa nyt uuden raportin, joka tarjoaa kiinnostavia tuloksia.

Lue lisää >>

 

Tilaa Hostellikortti ilmaiseksi!

Pohjola-Nordenin jäsenenä voit tilata ilmaiseksi Kotimaan hostellikortin. Kortilla saat 10 % majoitusalennuksen Suomen Hostellijärjestön verkoston hostelleissa  Suomessa sekä muut matkailulliset kotimaan hostellikorttiedut. Kortin hintaan sisältyy myös Suomen Hostellijärjestön jäsenyys kortin voimassaoloajalle. Hostellijärjestön verkostoon kuuluu yli 40 ainutlaatuista ja yhteisöllistä hostellia ympäri Suomea. Suomen Hostellijärjestö ja sen hostellit ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI) hostellien verkostoa.

Kotimaan hostellikortti on voimassa vuoden 2022 loppuun ja se toimitetaan sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona 2-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Tilaa ilmainen Kotimaan hostellikortti  >>

Saat majoitusalennuksen, kun teet varauksen osoitteessa www.hostellit.fi tai suoraan hostelliin.

 

Pohjolan päivän liputus

Pohjola-Norden toivoo kaikkien Suomen kuntien juhlistavan Helsingin sopimusta ja pohjoismaista yhteenkuuluvuutta liputtamalla pohjoismaisilla lipuilla Pohjolan päivänä 23.3.2021. Toivomme myös, että paikalliset Pohjola-Norden -yhdistykset kutsutaan mukaan mahdollisiin juhlallisuuksiin lipunnoston yhteydessä.

Bongasitko pohjoismaisen lipun salossa Pohjolan päivänä? Nappaa kuva ja jaa se somessa hashtageilla #pohjolanorden #pohjolanpäivä #gonorden

Lue lisää >>

Susan Neffling