Pohjoismainen kirjallisuusviikko 11.-17.11.2019

19.10.2019 klo 14:36
Vuoden teema on Juhlat Pohjolassa.
Pohjoismaista kirjallisuusviikkoa vietetään 11.-17.11.2019


Marraskuussa, kun on pimein ajankohta maissamme, sytytetään kynttilä ja luetaan kirjaa ääneen. Tämä on projektin perusidea. Maanantaina pohjoismaisen kirjallisuusviikon aikana on suuri ääneenlukemispäivä. Viikonloppu on täynnä luentoja, näyttelyitä, keskusteluja ja kulttuurikokemuksia tuhansissa instituutioissa ympäri Pohjoismaita ja ympäri maailmaa.

Joten sammuta valot, sytytä kynttilä ja osallistu ääneen lukuhetkeen, johon osallistuu yli 150 000 ihmistä eri puolilla maailmaa.

Tänä vuonna pohjoismainen kirjallisuusviikko tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille kutsun juhlimaan kirjallisuuden merkeissä. Vuoden teema on "Juhlat Pohjolassa" ja tätä voi käyttää lähtökohtana kaikkeen kirjallisuusviikon aikana tapahtuvaan toimintaan. Norden-yhdistykset Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa täyttävät tänä vuonna 100 vuotta ja haluamme sen kunniaksi nostaa esille skandinaavista kirjallisuutta. Siksi vuodelle 2019 valitut teokset tulevat Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kiinnostaako pohjoismainen kirjallisuus ja pohjoismaiset kielet? Tule mukaan Pohjoismaiselle kirjallisuusviikolle marraskuussa.

Lisätietoa ilmoittautumisesta, vuoden teemasta, tapahtumista ja teksteistä löydät sivulta: www.nordisklitteratur.org

Susan Neffling