Skolsamarbete

Nordiskt samarbete inom skolverksamheten och utbytesprogrammen har länge varit en viktig del av Pohjola-Nordens verksamhet. Via Pohjola-Norden deltar varje år hundratals elever och lärare i nordiska utbytesprogram. Utöver utbytesprogrammen erbjuder Pohjola-Norden hjälp och samarbete till studerande, skolor och lärare i form av olika seminarier, besök, resebidrag, bokpris och undervisningsmaterial.

Om den aktuella skolverksamheten får du bäst info i Pohjola-Norden koulussa/i skolan -Facebook-gruppen. Häng med!

Undervisningsmaterial

Här har vi samlat material som du som lärare kan använda dig av i din undervisning. Materialet är planerat för att väcka intresse och vidare frågor kring Norden. Välj och vraka, plocka russinen ur kakan! Vad passar i just din klass?

Stipendier

Till studerande och skolelever erbjuds olika stipendier för nordiska studieresor och studier i andra nordiska länder. Utöver dessa kan elever och studerande utöka sina Norden-kunskaper på språk- och kulturkurser och konferenser för elever.

Länkar

Intresserad av Sverige? Eller kanske av att resa i Danmark? Vill du bekanta dig med övriga nordiska aktörer? Här hittar du länkar till nordiska sidor som upprätthålls av andra nordiska organisationer.

Bli skolmedlem!

Skolmedlemmarna får Norden-relaterat aktuellt material, samt information om nordiska kurser, stipendier och nytt undervisningsmaterial.