Nyhetsbrev

Till Pohjola-Nordens medlemmar och medlemsföreningar

Situationen i Finland och i världen har förändrats dramatiskt från att år 2020 började. Ingen kunde ha förväntat sig att coronaviruset skulle ha en så djup inverkan på våra dagliga aktiviteter och liv, som vi nu har fått märka.  

I den här situationen är det viktigt att ha is i magen och ta det lugnt. Såsom premiärminister Marin sa kommer vi att klara oss genom detta tillsammans. Det är nu viktigt att vi följer de instruktioner som regeringen har gett oss. 

Pohjola-Norden rekommenderar att alla, även mindre möten ska skjutas upp för att undvika att coronaviruset sprids. Verksamhetsbidragen till föreningar och regioner kommer att förbli tillgängliga och evenemang kan organiseras senare i år utan att påverka bidragen. 

Föreningarna kan också skjuta upp sina årsmöten utan att detta medför några sanktioner och mötena kan sedan hållas när corona-situationen har lugnat sig. 

Det är nu viktigt att vi aktivt är anslutna via olika elektroniska kanaler. Vi kan också använda detta för att visa att vi i Norden är föregångare och för att främja nordiskhet och nordiskt samarbete även under svåra tider. 

Låt oss ta hand om varandra och oss själva. Vi i Norden har en hållbar samhällsstruktur och vi, om någon, har alla förutsättningar att klara oss genom svåra tider. 

Håll flaggan högt, hälsar 
Vi på Pohjola-Nordens kontor  

Ps. Lite underhållning får du av Pohjola-Norden tidningen som kommer att skickas till dig inom kort. 

Länk till regeringens direktiv med 19 punkter