Svenska nu

Plugga nu är Svenska nu:s egen webbplats för dig som undervisar svenska som det andra inhemska språket.

På Plugga nu hittar du gratis läromedel som stöder svenskundervisningen och lyfter fram kulturupplevelsernas roll och betydelse för språkinlärningen. Materialen är tillgängliga i digital form eller lätta att skriv ut och ta i bruk i klassrummet.

Bekanta dig med läromaterialet på Plugga Nu >>

Mickes mattips

Mickes mattips är ett videobaserat läromaterial som kombinerar svenska och huslig ekonomi. På videorna visar kocken Michael Björklund hur man lagar enkla och goda maträtter och mellanmål.

Svenska i naturen

Vill du ge dina elever en chans att träna svenska under en fartylld utedag i närmiljön? Med hjälp av undervisningsmaterialet Svenska i naturen gör vi svenskan konkret och rolig för eleverna samt inspirerar lärare till att använda sig av närmiljön i språkundervisningen.

Nordiska landskap

Ett digitalt läromaterial som presenterar nordiska områden med vatten som tema. Läromaterialet (lättläst/avancerad) består av text- och ljudmaterial: uppgifter i text- och hörförståelse, diskussionsövningar, interaktiva ordspel m.m.

Program

Letar du efter program till din skola? Svenska nu erbjuder ett brett sortiment av program till svensklektionerna – allt från film och teater till workshops och föreläsningar.