Webbshop

 

Beställningar:

Skicka din beställning till pn@pohjola-norden.fi (rubrik "Webbshop beställning") och berätta följande i din e-post: 

- Produkt och antal
- Namn, adress och e-post
- Faktureringsadress (om inte din egen adress)
- Är du Pohjola-Nordens medlem eller inte (också medlemsnummer)

För alla beställningar debiteras portokostnader.
 

Gratismaterial:


Affisch blå/vit

Affisch i A3-storlek med de nordiska flaggorna. I beställningen (1 st.) ingår en affisch med vit bakgrund och en med blå bakgrund.


Nordens historia -läromaterial

Nordens historia från forntid till nutid. Materialet är avsett för högstadieskolor men passar bra även till andra som är intresserade av de nordiska ländernas historia. Materialet innehåller rikligt med bilder samt diskussionsfrågor och finns även på finska.


Pohjoismaiden historia -läromaterial

Nordens historia från forntid till nutid på finska. Materialet är avsett för högstadieskolor men passar bra även till andra som är intresserade av de nordiska ländernas historia. Materialet innehåller rikligt med bilder samt diskussionsfrågor och finns även på svenska.


100 sociala innovationer från Finland (Ilkka Taipale, red.)

Vad har enkammarriksdagen, torkskåpet och sms gemensamt? För att inte tala om moderskapsförpackningen, insamlingen gemensamt ansvar, tvättbryggan, fri skolmåltid och Afrikas stjärna? De är alla finländska sociala innovationer.

Sakkunniga inom olika branscher skriver om över etthundra finländska sociala innovationer. Boken har översatts till svenska av Larserik Häggman. President Tarja Halonen har skrivit förordet till den svenskspråkiga upplagan.


Karelen - ett gränsland i Norden (Torsten Hallberg, red.)

Föreningen Norden i Sveriges årsbok 2007 presenterar Karelen. 


Barents - ett gränsland i Norden (Torsten Hallberg, red.)

Föreningen Norden i Sveriges årsbok 2008 presenterar Barents.


Danmark - mer än kroer (Hasse Schröder, red.)

Föreningen Norden i Sveriges årsbok 1999 presenterar Danmark.
 

Barnböcker (gratis): 


OBS! Böcker skickas kostnadsfritt till Pohjola-Nordens medlemmar (person, skol och bibliotek), från andra debiteras portokostnader.


Iskän salaisuus (Thórarinn Leifsson)

En isländsk ungdomsbok på finska om problemföräldrar. Thórarinn Leifssons roman tar läsaren till en underlig värld där allt inte är som det ser ut att vara. Harri och Sirpa är vanliga syskon i en vanlig familj, men de har en förskräcklig familjehemlighet. Ingen får veta om den. Särskilt inte polisen som gång efter gång kommer hem till dem och försöker reda ut varför människor försvinner i staden.

Den illustrerade romanen innehåller typisk isländsk svart humor som även passar både barn och ungdomar. Boken är avsedd för 9-14-åringar.

Boken är på finska.


Meidän talon enkeli (Kristín Steinsdóttir & Halla Sólveig Þorgeirsdóttir)

Meidän talon enkeli berättar om pojken Saarni som bor med sin mamma i ett höghus. Allt nu och då ser Saarni en ängel i trappan men vet inte var den kommer från eller vart den ska. Då pappa berättar att han ska gifta sig flyttar ängeln in till Saarni.

Meidän talon enkeli är på finska och passar både för yngre och äldre läsare.


Okulus och Apelstugan (Johanna Venho)

Siris mamma Elisa hyr varje sommar en stuga i den västnyländska skärgården och i år får Ada och Roope följa med. I ena ändan bor familjen Kainulainen med sex barn, bland dem Miika och Melina. I andra ändan bor Mirjam Grönrot på tumanhand med katten Artur i Apelstugan. Hon har tillbringat alla sina somrar där, ända sedan hon var barn.

Miika har sett en liten flicka vid Mirjams stuga, klädd i en gammaldags klänning och med röda finskor. Kan det vara Mirjam själv, som barn?


Selma och ultramarins trädgård (Marja Aapala)

Prins Ultramarin har blivit grå! Inte bara han untan hela slottsträdgården har förlorat all sin färg! Egentligen börjar det med Selma som älskar att måla akvarell. Men den här dagen har hon tråkigt, för mamma jobbar och jobbar på sin laptop och pratar jobb i mobilen fast Selma har sommarlov och mamma semester. Det är då som Tsäk dyker upp, den talande ekorren, och ber Selma följa med till Ultramarin. Det enda som kan ge prinsen färgerna tillbaka är nämligen ett porträtt av honom och Selma kallar ju sig konstnär!


Tomas Björnhjärta (Ritva Toivola)

I de karelska skogarna fanns en gång en trollkarl vid namn Kurmo, som lär ha haft en björnpäls som förvandlade honom till en björn när han ville färdas genom skogarna. Det var brytningens tid mellan gammalt och nytt. Skulle ångloken verkligen kunna konkurrera ut gästgiverierna och hästskjutsarna? Hur skulle det då gå för Kärraboda gästgiveri, dit Tomas kom skidande en vinterkväll för att börja som lilldräng i stallet.
 

Nordiska flaggor: 


Pappersflagga med skaft

Pappersflagga med skaft. Flaggans storlek ca 12cm x 17cm. Träskaftet ca 40cm.
Följande flaggor finns att beställa: Danmark, Island, Norge, Sverige, Färöarna, Grönland, Åland.

Pris: 2,50 € (1,50 €)


Stor flaggspel 

Nordisk flaggspel. Flaggornas storlek 27,5 cm x 20 cm.

Pris: 10 € (7 €)


Nordiskt flaggark med flaggorna som klistermärken

En flagga/nordiskt land (5) och självstyrelseområde (3) per ark. En flaggas storlek ca 4 cm x 6 cm.

Pris: 1 € (0,50 €)
 

Pohjola-Norden produkter

 

Luciasmycke

För flera av Pohjola-Nordens lokalföreningar avslutas verksamhetsåret med Luciafestligheter.

Nu kan ni komma ihåg Lucia med ett vackert smycke, med en platta, där året kan graveras.

Pris 50 € + postavgift


Karta över Norden

Karta i storlek A2 över Norden jämte närområden. De största städerna och tätorterna, riks- och järnvägarna och höjdskillnaderna angivna.

Pris: 3 €
 

Böcker: 


Mat så in i Norden (Kenneth Nars)

Mat så in i Norden är en matresa genom Sverige, Finland, Norge och Danmark tillsammans med ålandska kocken Michael Björklund och redaktören Sonja Kailassaari. Under resan träffar vi några av Nordens främsta kockar, bagare och matproducenter, bl.a. Paul Svensson, Leif Mannerström och Esben Holmboe Bang, som bjuder på sina bästa recept. Bokens författare är matskribenten Kenneth Nars.

Boken finns även på finska.

Pris: 15 € (10 €)
 

Purtavaa Pohjolasta (Kenneth Nars)

Purtavaa Pohjolasta är en matresa genom Sverige, Finland, Norge och Danmark tillsammans med ålandska kocken Michael Björklund och redaktören Sonja Kailassaari. Under resan träffar vi några av Nordens främsta kockar, bagare och matproducenter, bl.a. Paul Svensson, Leif Mannerström och Esben Holmboe Bang, som bjuder på sina bästa recept. Bokens författare är matskribenten Kenneth Nars.

Boken finns även på svenska.

Pris: 15 € (10 €)