För att fira hundra år av nordiskt samarbete arrangerar Pohjola-Norden en jubileumskryssning från Helsingfors till Stockholm den 1-3 oktober 2024. Alla medlemmar i Pohjola-Norden och andra som är intresserade av medlemskap och verksamhet är välkomna på kryssningen.
Vår tanke är att fira vår organisation och vår verksamhet, samt att samtidigt tacka varandra för god laganda och gemenskap.
Reseledare är generalsekreterare Micaela Röman.
Kryssningens pris är från 151,50 € per person.
Anmäl dig senast den 12 september.
Program
Pohjola-Nordens kalaskryssning närmar sig och kalas innebär att vi ska ha roligt!
För underhållningen under kryssningen står Alfred Backa, känd för sin komik som är så träffsäker att det ibland gör lite ont. Backa har väckt förtjusning också genom det som kan kallas för ett kommentatorsspår på den finländska politiken och beslutsfattarna.
Läs mer här: Alfred Backa på Facebook
Under kryssningen tittar vi också framåt i fråga om Pohjola-Nordens verksamhet, vi bekantar oss med de nya element som tagits fram för att ytterligare bredda vår verksamhet, bland annat Nordisk fika för föreningarna.
I Stockholm besöker vi Finlandsinstitutet som från och med senaste höst leds av kulturprofilen Wivan Nygård-Fagerudd. Vi får en guidning i huset och dess verksamhet och kan tillsammans diskutera hur vi kan stödja varandra i medborgarnas intresse för respektive länder.
Läs mer här: Framsida - Finlandsinstitutet
Vi får också höra vilken betydelse Sveriges Radios kanal Finska har för invånarna i Sverige. I Sverige finns ett nymornat intresse för det finska och det märks också i ett växande samarbete mellan finska och svenska artister. Samtidigt minskar svenska staten sitt stöd till minoritetsinriktad verksamhet – kan Pohjola-Norden ha en välkomnande roll för svenskar med finländska rötter?
Läs mer här: Sveriges Radio Finska | Sveriges Radio
På Nordiska muséet i Stockholm pågår också utställningen Nordbor, vid tillräckligt intresse också möjlighet att besöka utställningen.
Läs mer här: Nordbor | Utställning | Kulturhistoria | Nordiska museet i Stockholm
Rätten till ändring förbehålls.