Stipendit ja kurssit

Opiskelijoille ja koululaisille on tarjolla paljon erilaisia apurahoja pohjoismaisiin opintomatkoihin ja opiskeluun muissa Pohjoismaissa. Näiden lisäksi oppilaat ja opiskelijat voivat kartuttaa Pohjola-tietouttaan kieli- ja kulttuurikursseilla ja oppilaskonferensseissa.

Stipendejä tulee anoa ennen vaihdon alkua tai matkalle lähtöä. Jälkikäteen tehtyjä anomuksia emme ota vastaan. Stipendit ovat ainoastaan muihin Pohjoismaihin suuntautuvia matkoja varten. Ainoastaan koulut/oppilaat/opettajat, jotka asuvat Suomessa voivat hakea stipendejämme. Ammattikorkeakoulut ja yliopistot eivät kuulu avustusten piiriin.

Päätökset avustuksista tehdään maaliskuussa, jolloin olemme saaneet vahvistetun budjetin kyseiselle vuodelle. Emme voi vastata tiedusteluihin avustuspäätöksistä sitä ennen. Mikäli hakemus kohdentuu ajalle tammi-maaliskuu, myönteisen päätöksen saaneille maksetaan avustus takautuvasti. Pohjola-Nordenin stipendivarat myöntää Opetushallitus.

Stipendikohtaiset hakuohjeet löytyvät erillisestä liitteestä, kunkin stipendin esittelysivulta.

HUOM! Mikäli stipendille ei ole sähköistä, verkkosivullamme täytettävää  hakulomaketta (vaan hakemus täytetään erilliseen tiedostoon) tulee täytetty hakemus lähettää word- tai pdf-muodossa.