Kielileirit

Suomenkielisten lukiolaisten kielikurssi Ahvenanmaalla

 

Pohjola-Norden tarjoaa lukiolaisille intensiivikurssin, jolla osallistujat saavat mahdollisuuden parantaa erityisesti ruotsin suullista kielitaitoaan, tavata ruotsinkielisiä nuoria, tutustua ruotsalaiseen/suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja sen myötä vahvistaa pohjoismaista identiteettiään.

Kurssi on tarkoitettu lukion toisen vuosikurssin suomenkielisille opiskelijoille. Jokainen lukio voi anoa stipendiä yhdelle opiskelijalle vuosittain. Stipendien myöntämisessä priorisoidaan niitä kouluja, jotka eivät ole olleet mukana edellisessä jaossa.

Stipendi pitää sisällään opetuksen, matkat, majoituksen ja vapaa-ajan ohjelman. Majoitus tapahtuu kurssikeskuksessa ja kurssilaiset jakavat huoneen.

Hyvällä hakijalla on halua kommunikoida suullisesti ruotsiksi sekä intoa toimia aktiivisesti osana ryhmää ja kykyä tulla toimeen uusien ihmisten ja tilanteiden kanssa.
 

Tietoa kurssista:
 

Tämän vuoden kielikurssi järjestetään Saltvikissa Ahvenanmaalla 1.-7.8.2022.

Osallistujat pyritään jakamaan samantasoisiin ryhmiin, ruotsin kielen osaamisen perusteella. Saltvik ei välttämättä sovi eläinallergisille, joten tämä on hakijan hyvä huomioida.

Hae kielikurssille 3. kesäkuuta mennessä allaolevan hakulomakkeen kautta.
 

HAKULOMAKE >>

POHJOISMAINEN KESÄLEIRI, HILLERØD, Tanska

 

Kesäleiri 11 – 14 -vuotiaille pohjoismaisille nuorille Hillerødissä, pohjoismaisessa leirikoulukeskuksessa, n. 40 km Kööpenhaminasta luoteeseen. Leirille osallistuu yhteensä n. 90 nuorta Pohjoismaista ja Baltiasta. Pohjola-Norden järjestää suomalaisille ryhmämatkan lentäen. Mukaan lähtee matkanjohtaja, joka yhdessä muiden pohjoismaisten ohjaajien kanssa vastaa leiristä. Kurssin järjestäjänä toimii Nordisk Lejrskole og Kursuscenter, Hillerød. Järjestäjät haluavat edistää pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja antaa nuorille kestäviä ja arvokkaita elämyksiä yhteisen tekemisen parissa.

Leiriesite (pdf)

www.hillerodhostel.dk

 

Vuoden 2022 kesäleiri on peruutettu.