Kielileirit

Suomenkielisten lukiolaisten kielikurssit Ahvenanmaalla ja Pohjois-Ruotsissa

 

Pohjola-Norden tarjoaa lukiolaisille intensiivikurssin, jolla osallistujat saavat mahdollisuuden parantaa erityisesti ruotsin suullista kielitaitoaan, tavata ruotsinkielisiä nuoria, tutustua ruotsalaiseen/suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja sen myötä vahvistaa pohjoismaista identiteettiään.

Kurssi on tarkoitettu lukion toisen vuosikurssin suomenkielisille opiskelijoille. Jokainen lukio voi anoa stipendiä yhdelle opiskelijalle vuosittain. Stipendien myöntämisessä priorisoidaan niitä kouluja, jotka eivät ole olleet mukana edellisessä jaossa. Tänä vuonna stipendejä myönnetään 80 oppilaalle.

Stipendi pitää sisällään opetuksen, matkat, majoituksen ja vapaa-ajan ohjelman. Majoitus tapahtuu kurssikeskuksessa ja kurssilaiset jakavat huoneen.

Hyvällä hakijalla on halua kommunikoida suullisesti ruotsiksi sekä intoa toimia aktiivisesti osana ryhmää ja kykyä tulla toimeen uusien ihmisten ja tilanteiden kanssa.
 

Tietoa kursseista:
 

  1. Saltvik, Ahvenanmaa, 2.-8.8.2021
  2. Framnäs, Piteå, Ruotsi 31.7.-7.8.2021

Osallistujat pyritään jakamaan samantasoisiin ryhmiin, ruotsin kielen osaamisen perusteella. Kurssit ovat samanvertaisia, ja opiskelija hakee samanaikaisesti molemmille kursseille. Jos toinen kurssiajankohta ei sovi, siitä tulee ilmoittaa hakemuksessa. Saltvik ei välttämättä sovi eläinallergisille.
 

Koronaturvallisuus
 

Varaamme oikeuden peruuttaa kurssin lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli kansallinen koronatilanne niin vaatii. Siinä tapauksessa pyrimme tarjoamaan osan kurssista etänä.

On myös mahdollista, että osallistujilta saatetaan vaatia negatiivista koronatestiä ennen Ruotsiin lähtöä. Tästä tiedotamme tarkemmin lähempänä kurssin alkua.
 

Esimerkki kurssiohjelmasta (docx)

 

Lähetä alla oleva hakemus täytettynä ja allekirjoitettuna osoitteeseen hakemukset@pohjola-norden.fi viimeistään 21.5.2021.

Hae kielikurssille >>

POHJOISMAINEN KESÄLEIRI, HILLERØD, Tanska

 

Kesäleiri 11 – 14 -vuotiaille pohjoismaisille nuorille Hillerødissä, pohjoismaisessa leirikoulukeskuksessa, n. 40 km Kööpenhaminasta luoteeseen. Leirille osallistuu yhteensä n. 90 nuorta Pohjoismaista ja Baltiasta. Pohjola-Norden järjestää suomalaisille ryhmämatkan lentäen. Mukaan lähtee matkanjohtaja, joka yhdessä muiden pohjoismaisten ohjaajien kanssa vastaa leiristä. Kurssin järjestäjänä toimii Nordisk Lejrskole og Kursuscenter, Hillerød. Järjestäjät haluavat edistää pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja antaa nuorille kestäviä ja arvokkaita elämyksiä yhteisen tekemisen parissa.

Leiriesite (pdf)

www.hillerodhostel.dk

 

Vuoden 2021 kesäleiri on peruutettu.