Kielileirit

 

KESÄLEIRI, HILLERØD, Tanska

 

Kesäleiri 11 – 14 -vuotiaille pohjoismaisille nuorille Hillerødissä, pohjoismaisessa leirikoulukeskuksessa, n. 40 km Kööpenhaminasta luoteeseen. Leirille osallistuu yhteensä n. 90 nuorta Pohjoismaista ja Baltiasta. Pohjola-Norden järjestää suomalaisille ryhmämatkan lentäen. Mukaan lähtee matkanjohtaja, joka yhdessä muiden pohjoismaisten ohjaajien kanssa vastaa leiristä. Kurssin järjestäjänä toimii Nordisk Lejrskole og Kursuscenter, Hillerød. Järjestäjät haluavat edistää pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja antaa nuorille kestäviä ja arvokkaita elämyksiä yhteisen tekemisen parissa.

Leiriesite (pdf)

www.hillerodhostel.dk

 

Vuoden 2021 kesäleiri on peruutettu.

 

Suomenkielisten lukiolaisten kielikurssi

 

Pohjola-Norden tarjoaa opiskelijoille intensiivikurssin, jolla osallistujat saavat mahdollisuuden parantaa erityisesti ruotsin suullista kielitaitoaan, tavata ruotsinkielisiä nuoria, tutustua ruotsalaiseen/suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja sen myötä vahvistaa pohjoismaista identiteettiään. Kurssi on tarkoitettu lukion toisen vuosikurssin suomenkielisille opiskelijoille. Hyvällä hakijalla on halua kommunikoida suullisesti ruotsiksi sekä intoa toimia aktiivisesti osana ryhmää ja kykyä tulla toimeen uusien ihmisten ja tilanteiden kanssa.

Stipendi pitää sisällään opetuksen, matkat, majoituksen ja vapaa-ajan ohjelman. Majoitus tapahtuu kurssikeskuksessa ja kurssilaiset jakavat huoneen. Jokainen lukio voi anoa stipendiä yhdelle opiskelijalle vuosittain. Stipendien myöntämisessä priorisoidaan niitä kouluja, jotka eivät ole olleet mukana edellisessä jaossa. Tänä vuonna stipendejä myönnetään 50 oppilaalle.

HUOM! Saltvik ei sovi eläinallergisille.

Kurssikuvaus ja hakuohje (docx)

Kurssiohjelma, Framnäs 2019 (docx)


Vuoden 2020 kielikurssit on peruttu.