Sovellukset

 

Mondly

Mondlyllä voi opiskella 33 kieltä, ja sovellus osaa myös suomea. Muiden sovellusten tavoin Mondlyssa on lukemis-, kuuntelu-, kirjoitus- ja puhetehtäviä.

Hinta: Alkuun ilmainen, myöhemmin maksullinen
Saatavilla: AppStore & Google Play


Quizlet

Quizlet on ilmainen sovellus muistikorttien tekemiseen ja niillä treenaamiseen, ja sillä voi harjoitella paitsi kieliä myös reaaliaineiden käsitteitä.

Digitaalisiin kortteihin kirjoitetaan toiselle puolelle sana ja toiselle puolelle sen selitys. Sovellus toimii väsymättömänä kuulustelijana. Quizletista voi myös etsiä muiden tekemiä kortteja, joita löytyy joka lähtöön varsinkin englanniksi.

Hinta: Ilmainen
Saatavilla: AppStore & Google Play


AnkiApp

AnkiApp on Quizletin kaltainen muistikorttisovellus, jossa voi sekä tehdä omia muistikortteja lisäten kuvia, värejä ja muita muotoiluja, tai hakea muiden tekemiä kortteja. Appi kerää statistiikkaa siitä, kuinka kauan on harjoitellut, kuinka monta korttia käynyt läpi ja miten harjoittelu on onnistunut.

Hinta: Ilmainen
Saatavilla: AppStore, Google Play & Windows
 

WordDive

WordDive on suomalainen kieltenoppimissovellus, jolla voi opiskella englantia, espanjaa, ranskaa, italiaa, saksaa, venäjää, ruotsia, suomea ja viroa. Sovellusta voi kokeilla ilmaiseksi viikon ajan. Kaikki materiaalit saa käyttöön vain maksullisessa versiossa.

Sovelluksen kurssit on jaettu eri vaativuustasoille ja aihepiireittäin. Ne sisältävät sanastoharjoituksia, kielioppitreeniä, lauseiden rakentamista ja keskusteluharjoituksia. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi apissa voi treenata kuullun ymmärtämistä ja puheen tuottamista. Pelillinen sovellus koukuttaa jatkamaan kielitreeniä aina seuraavalle tasolle.

Hinta: 9,99€ / kk
Saatavilla: AppStore & Google Play

 

 

Sivustot

 

UR Språkplay

UR Språkplayn avulla voit katsoa tuhansia opettavaisia TV-sarjoja, joista jotkut ovat tarjolla selkoruotsiksi. Ruotsinkieliset tekstitykset ovat interaktiivisia, joten klikkaa sanoja nähdäksesi niiden käännös omalla äidinkielelläsi!
 

Norden i skolen

Norden i Skolen on ilmainen oppimisalusta, joka antaa opettajille ja oppilaille kaikissa Pohjoismaissa ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä seuraavien aiheiden parissa: ’Kieli ja kulttuuri’, ’Historia ja yhteiskunta’ ja ’Ilmasto ja luonto’, ja käsitellä aiheita pohjoismaisesta näkökulmasta.

 

Yle Oppiminen

Yle on koonnut sivuilleen kattavasti sisältöä etäopiskelun tueksi. Sivuilla voit harjoitella media- ja digitaitoja, kieliä ja historiaa sinne koottujen artikkeleiden, tv-ohjelmien, videoiden ja sarjojen avulla.

 

Vetamix

Vetamix on Svenska Yle -palvelun verkkokoulutusmateriaali. Täältä löydät kaikenaista vanhoista ylioppilaskirjoituskysymyksistä siihen, miltä kettu kuulostaa.