Kirjoja
 

Verkkopuoti

Tilaaminen:


Lähetä tilauksesi osoitteeseen pn@pohjola-norden.fi (otsikoksi "Verkkopuotitilaus") ja kerro viestissä seuraavat asiat:

- Haluamasi tuotteet ja niiden lukumäärä
- Nimesi, osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi
- Laskutusosoite (mikäli eri kuin oma osoitteesi)
- Oletko Pohjola-Nordenin jäsen vai et (liitä mukaan jäsennumero) 

Ilmaistuotteet lähetetään ilmaiseksi Suomen sisällä. Muista tilauksista veloitetaan postikulut.

 

Ilmaismateriaali:
 

Juliste valkoinen/sininen

A3-kokoinen juliste, jossa Pohjoismaiden ja itsehallintoalueiden liput sekä valkoisella että sinisellä pohjalla. Yhden kappaleen tilaukseen kuuluu yksi sininen ja yksi valkoinen juliste.
 

Pohjoismaiden historia -oppimateriaali

Pohjoismaiden historia muinaisajoista nykypäivään. Historiapaketti on tarkoitettu yläkouluille, mutta sopii myös muille Pohjoismaiden historiasta kiinnostuneille. Vihko sisältää runsaasti kuvia sekä keskustelukysymyksiä ja on saatavilla myös ruotsiksi.
 

Nordens historia -oppimateriaali

Pohjoismaiden historia muinaisajoista nykypäivään ruotsinkielisenä. Historiapaketti on tarkoitettu yläkouluille, mutta sopii myös muille Pohjoismaiden historiasta kiinnostuneille. Vihko sisältää runsaasti kuvia sekä keskustelukysymyksiä. Vihko on saatavilla myös suomenkielisenä.
 

100 sociala innovationer från Finland 

(Ilkka Taipale, toim.)
Mitä yhteistä on yksikamarisella eduskunnalla ja astiankuivauskaapilla, tekstiviestillä ja sadutuksella? Tai äitiyspakkauksella, yhteisvastuukeräyksellä, pyykkilaiturilla ja maksuttomalla kouluaterialla? Ne ovat kaikki sosiaalisia innovaatioita Suomesta.

Ilkka Taipaleen toimittamassa kokoomateoksessa eri alojen asiantuntijat kirjoittavat yli sadasta merkittävästä suomalaisesta innovaatiosta. Jokainen innovaatio ja sen taustat kuvaillaan omana lukunaan. Teoksen on kääntänyt ruotsiksi Larserik Häggman, ja ruotsinkielisen laitoksen esipuheen on kirjoittanut presidentti Tarja Halonen.
 

Karelen - ett Gränsland i Norden

(Torsten Hallberg, red.)
Ruotsin Föreningen Nordenin vuosikirja 2007 esittelee Karjalaa.
 

Barents - ett gränsland i Norden

(Torsten Hallberg, red.)
Ruotsin Föreningen Nordenin vuosikirja 2008 esittelee Barentsin aluetta.
 

Danmark - mer en kroer

(Hasse Schröder, red.)
Ruotsin Föreningen Nordenin vuosikirja 1999 esittelee Tanskaa. 
 

Ilmaiset lastenkirjat:
 

HUOM! Kirjat lähetetään ilmaiseksi Pohjola-Nordenin jäsenille (henkilö, koulu, kirjasto). Muilta veloitetaan postikulut.
 

Iskän salaisuus (Thórarinn Leifsson)

Islantilaisen Thórarinn Leifssonin kirja Iskän salaisuus vie outoon maailmaan, jossa asiat eivät ole sitä, miltä aluksi näyttävät. Harri ja Sirpa ovat ihan tavalliset sisarukset, joilla on äiti ja isä ja jotka asuvat puutarhan ympäröimässä omakotitalossa. Lasten mieltä painaa kuitenkin hirvittävä perhesalaisuus. Siitä ei voi kertoa kenellekään. Ei varsinkaan poliisille, joka toistuvasti vierailee talossa yrittäessään selvittää, miksi kaupungissa katoaa väkeä jälkiä jättämättä.

Kirja sisältää islantilaisille tyypillistä mustaa huumoria, joka sopii myös lapsille ja nuorille. Kirjan kohderyhmää ovat 9-14-vuotiaat.
 

Meidän talon enkeli (Kristín Steinsdóttir & Halla Sólveig Þorgeirsdóttir)

Pojan nimi on Saarni. Se on niin kummallinen nimi, että häntä kiusataan siitä koulussa. Kun äiti kertoo tarinan suuresta saarnipuusta, jonka latvat ulottuvat taivaaseen ja joka on kaiken elämän vertauskuva, Saarni päättää, ettei enää välitä vaikka toiset kiusaisivat. Isästä ja äidistä se oli kaikkein kaunein nimi.

Meidän talon enkeli sopii niin pienille kuin suurillekin lukijoille.
 

Okulus och Apelstugan (Johanna Venho)

Siirin äiti Elisa vuokraa kesäisin mökkiä, ja tänä vuonna pääsevät myös Ada ja Roope mukaan. Yhdessä päässä asuu kuusilapsinen perhe Kainulainen ja toisessa Mirjam Grönrot kissansa kanssa. Mutta onko Mirjamilla luurankoja kaapissa?

Apelstugan on kolmas Johanna Venhon kirja etsivätoimisto Okuluksesta.
 

Selma och Ultramarins trädgård (Marja Aapala)

Marja Aapalan teos kertoo Selmasta, joka pitää akvarellien maalaamisesta. Juuri kun Selmalla on tylsää, ilmestyy jostain puhuva orava Tsäk. Tsäk pyytää Selmaa tulemaan prinssi Ultramarinin puutarhaan, sillä sekä prinssi että puutarha ovat menettäneet värinsä. Ja ne voi palauttaa vain maalaamalla prinssistä muotokuvan.

Vielä Selma ei tiedä mitään harmaasta herttuattaresta, joka haluaa puutarhan itselleen, tai siitä, että prinssin seinällä riippuu jo 173 muotokuvaa.
 

Tomas Björnhjärta (Ritva Toivola)

Karjalan metsissä asui ennen taikuri nimeltä Kurmo. Hänellä kerrottiin olleen karhuntalja, jolla hän saattoi muuttaa itsensä karhuksi.

Tomas viihtyy tallirengin tehtävässään, mutta sitten kuvaan astuu uusi ilkeä renki Grim. Erinäisten sattumien vuoksi Tomas löytää vanhan karhuntaljan. Se varmasti lämmittäisi mukavasti, jos sen laittaisi päälleen...
 

Pohjoismaiset liput:
 

Paperilippu puuvarrella

Lipun koko noin 12cm x 17cm.
Saatavilla: Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska.
Hinta 2,5 € (1,5 €)
 

Suuri lippunauha

Pohjoismainen lippunauha. Lippujen koko 27,5 cm x 20 cm.
Hinta 10 € (7 €)
 

Lipputarra-arkki

Yksi kappale kunkin Pohjoismaan (5) ja itsehallintoalueen (3) lippuja tarra-arkilla. Tarran koko n. 6 cm x 4 cm.
Hinta 1 € (0,5 €)
 

Pohjola-Nordenin tuotteet:
 

Luciakoru

Monelle Pohjola-Nordenin paikallisyhdistykselle toimintavuoden päättävät Lucian päivän juhlallisuudet.

Nyt Luciaa voi muistaa kauniilla korulla, jonka laattaan voi kaiverruttaa vuosiluvun.

Hinta 50€ + postituskulut
 

Pohjolan maantieteellinen kartta

Hinta 5 € (3 €)
 

Kirjat:
 

Purtavaa Pohjolasta (Kenneth Nars)

Purtavaa Pohjolasta on ruokaretki Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan ahvenanmaalaisen kokin Michael Björklundin ja toimittaja Sonja Kailassaaren kanssa. Ruokamatkalla tapaamme huippukokit, leipurit ja ruoantuottajat. Muun muassa Paul Svensson, Leif Mannerström ja Esben Holmboe Bang esittelevät kirjassa parhaita ohjeitaan. Kirjan kirjoittaja on ruokatoimittaja Kenneth Nars.

Kirja on saatavilla myös ruotsinkielisenä.

Hinta 15 € (10 €)
 

Mat så in i Norden (Kenneth Nars)

Mat så in i Norden on ruokaretki Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan ahvenanmaalaisen kokin Michael Björklundin ja toimittaja Sonja Kailassaaren kanssa. Ruokamatkalla tapaamme huippukokit, leipurit ja ruoantuottajat. Muun muassa Paul Svensson, Leif Mannerström ja Esben Holmboe Bang esittelevät kirjassa parhaita ohjeitaan. Kirjan kirjoittaja on ruokatoimittaja Kenneth Nars.

Kirja on saatavilla myös suomenkielisenä.

Hinta 15 € (10 €)
 

Democracy and the Welfare State -The Nordic nations since 1800 
(Siri Ingvaldsen, Thomas Larsson, Erik Overgaard Pedersen)

Pohjoismaat lukeutuvat länsimaiden menestyneimpiin maihin, ja monilla aloilla niistä on tullut esikuvia muille länsimaille: toimivan ja korkeatasoisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja maksuttoman koulutuksen lisäksi Pohjoismaat ovat onnistuneet myös ylläpitämään taloudellista kasvua. Kuvitettu englanninkielinen teos kuvailee pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden kehitystä 1800-luvun alusta nykypäivään.

Hinta 20 € (10 €)
 

Sankarimatkailijan Färsaaret (Pilvi Riikka Taipale, Johan von Bonsdorff)

Tanskalle ja miljoonille merilinnuille kuuluvat, tummien kalliojyrkänteiden ja vihreiden tunturien värittämät saaret sijaitsevat keskellä Pohjois-Atlanttia Norjan ja Islannin välissä. Färsaaret ovat yksi Pohjolan autonomisista alueista omine rahoineen, lippuineen ja kielineen.

Jopa 18 saaresta koostuvalla Färsaarilla on kaikkiaan 48 000 asukasta, lähes kaksin verroin lampaita ja miljoonittain merilintuja. Kulttuurielämän keskus on maailman pienimmän pääkaupungin titteliä kantava Tórshavn. Sen arkkitehtuuri herättää kyynisimmässäkin matkailijassa hellyttäviä tunteita, sillä ydinkeskustan pikkuruisilla liiketaloilla on ruohokatto.

Hinta 5 € (5 €)
 

Förbundsstaten Norden (Gunnar Wetterberg)

Pohjola vuonna 2030: viisi Pohjoismaata ovat sulautuneet yhdistyneeksi poliittiseksi unioksi - Pohjoismaiden liittovaltioksi. Uusi liittovaltio on yhteisen perustuslakinsa, yhteisen hallintonsa ja 25 miljoonan asukkaansa myötä täysin uusi ja merkittävä tekijä Euroopassa - jos maat vain uskaltavat.

Kiistelty ruotsalainen yhteiskuntatieteilijä ja historioitsija Gunnar Wetterberg pohtii asiallisesti ja tarkasti ideaa uudesta pohjoismaisesta liittovaltiosta. Wetterberg hahmottelee todellista liittovaltiota, jolla olisi yhteinen ulko-, turvallisuus- ja talouspolitiikka ja yhteinen lainsäädäntö kaikilla merkittävillä aloilla maahanmuutosta sosiaalipolitiikkaan.

Teos on ruotsinkielinen.

Hinta 20 € (10 €)
 

Ille från det sista isflaket (Boel Werner, Morten Dürr, Ivars Silis, Gerd Karin Nordlund)

Mitä jääkarhu Illen pitäisi tehdä? Jää sulaa ja on vaikea hankkia ruokaa. Illen täytyy löytää uusi asuinpaikka. Pitäisikö hänen asua eläintarhassa? Pitäisikö hänen muuttaa asumaan ruskeakarhujen luokse?

Teos on ruotsinkielinen.

Hinta 10 € (7 €)