Kim Bergistä Pohjola-Nordenin uusi puheenjohtaja

22.04.2022 klo 16:06

Pohjola-Nordenin liittokokous valitsi 22. huhtikuuta 2022 liiton uudeksi puheenjohtajaksi vaasalaisen kansanedustajan Kim Bergin (SDP) liiton entisen puheenjohtajan Juhana Vartiaisen jättäytyessä pois tehtävästään. Vartiainen ehti toimia tehtävässä vuodesta 2019 asti.

Berg toimii Pohjoismaiden neuvostossa Suomen valtuuskunnan jäsenenä ja on Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja. Ammatiltaan Berg on röntgenhoitaja ja hän opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteiden maisteriksi.

”Kriisi on mahdollisuus uuteen alkuun. Perustyön vahvistaminen ja sen osoittaminen, että Pohjola-Nordenilla on ainutlaatuinen paikkansa kansalaisjärjestöjen joukossa, jatkuu edelleen. Jäsenillä ja paikallisyhdistyksillä on tärkeä tehtävä ruohonjuuritason toiminnan vahvistamisessa.”

Liittokokouksessa hallitusta täydennettiin myös Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton varajäsenen Eero Heikkilän jättäytyessä pois tehtävästään. Hänen tilalleen nimettiin Marianne Koikkalainen.

Liitossa vuonna 2021 paljastuneet taloudelliset väärinkäytökset ja edelliseen pääsihteerin kohdistuneet rikosepäilyt ovat johtaneet siihen, että Pohjola-Nordenin vuoden 2021 tilintarkastusprosessi on ollut poikkeuksellisen huolellinen ja pitkäkestoinen. Tästä johtuen tilintarkastusta ei ehditty saada valmiiksi liittokokoukseen mennessä. Pohjola-Norden pitää ylimääräisen liittokokouksen mahdollisimman pian tilintarkastuksen valmistuttua. Ylimääräisessä liittokokouksessa vahvistetaan tilinpäätös sekä myönnetään vastuuvelvollisille vastuuvapaus.

”Pohjoismaista yhteistyötä tarvitaan näinä epävarmoina aikoina enemmän kuin koskaan. Pohjola-Norden rakentaa siltoja ihmisten mieliin yhteistyön hyödyistä ja tiivistää siteitä tavallisten pohjoismaalaisten välille. Yhdessä, tillsammans kommer vi att lyckas!” toteaa Kim Berg, Pohjola-Nordenin vastavalittu puheenjohtaja.

Lisätiedot:
Pääsihteeri Tove Ekman
puh. 040 738 1544
tove.ekman@pohjola-norden.fi

Susan Neffling