Lehdistötiedote

29.05.2021 klo 18:56
Pohjola-Nordenin liittokokous 29.5.2021

LEHDISTÖTIEDOTE 29.5.2021
Julkaisuvapaa heti

 

Pohjola-Norden ry:n liittokokouksessa 29.5.2021 valittiin Pohjola-Nordenin hallitus kaudelle 2021–2023. Liiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Juhana Vartiainen. Hallituksen kahtena varapuheenjohtajana jatkavat Christel Liljeström ja Mikkel Näkkäläjärvi. Pohjola-Nordenin koko hallituskokoonpano vuosille 2021–2023 on luettavissa lehdistötiedotteen lopusta.

Liittokokouksessa käsiteltiin myös julkisuudessakin esillä olleita Pohjola-Nordenin entiseen pääsihteeriin Michael Oksaseen kohdistuneita varojen väärinkäyttöepäilyksiä. Selvitystyön tehneen Ernst&Youngin edustaja Markus Nylund esitteli liittokokoukselle saatuja tuloksia. Liittokokous kävi aiheesta pitkän ja perusteellisen keskustelun. Liittokokous myönsi hallitukselle vastuuvapauden, mutta Michael Oksaselle vastuuvapautta ei myönnetty.

Julkilausumassaan Pohjola-Nordenin liittokokous katsoo, että Pohjoismaiden on solmittava velvoittava sopimus terveysuhkien torjumiseksi, sillä varautumattomuus on aiheuttanut paljon vahinkoa pohjoismaisen yhteistyön pitkäjännitteisellä työllä saavuttamille tuloksille. Pohjoismaiden tulee yhdessä kehittää tapoja kohdata terveysuhat, rikkomatta luonnollisia valtioiden rajat ylittäviä yhdentyneitä alueita. Sopimuksen tulisi kattaa muun muassa yhteiset periaatteet ja toimenpiteet tarttuvien tautien ehkäisemiseksi sekä yhteiset periaatteet ja valmiussuunnitelmat keskinäiseksi avunannoksi mm. tehohoidon tarjoamisessa. Koko julkilausuma on luettavissa Pohjola-Nordenin kotisivuilla.

 

Pohjola-Nordenin hallitus 2021-2023:

 

Puheenjohtaja / Ordförande
Juhana Vartiainen

Varapuheenjohtaja / Vice ordförande
Christel Liljeström

Varapuheenjohtaja / Vice ordförande
Mikkel Näkkäläjärvi

Hallituksen jäsenet ja varajäsenet / Styrelses medlemmar och ersättare

Erävala Matti (Öksnevad Susanne)

Mikkola Paula (Rautio Sari)

Lusa Leena (Cederqvist Riitta)

Lönnroth Juhani (Strang Johan)

Korhonen Sirpa (Mia Heijnsbroek-Wirén)

Taylor Ulrica (Kinnunen Pertti)

Wiander Britta (Heinonen Sami)

Bonsdorff Björn (Sigfrids Frida)

Karjalainen Maria (Heikkilä Eero) PNN / PNU

 

Lisätiedot:

Pohjola-Nordenin puheenjohtaja
Juhana Vartiainen
juhana.vartiainen@hel.fi

Vt. pääsihteeri
Heikki Pakarinen
heikki.pakarinen@pohjola-norden.fi
puh. 040 199 0146

Susan Neffling