Kuukausikirje 4 / 2021

30.04.2021 klo 14:52

Hauskaa vappua!

Meihin saat parhaiten yhteyden soittamalla (09) 4542 080 tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)pohjola-norden.fi


Pohjola-Nordenin liittokokous 29.5.2021


Pohjola-Nordenin liittokokous järjestetään etäkokouksena lauantaina 29.5.2021 kello 12. Kokouskutsut on lähetetty tällä viikolla. 

Tällä kerralla kokoukseen voivat osallistua vain äänioikeutetut kokousedustajat, mutta myös muille kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus seurata kokousta suoratoistolähetyksenä.

Lisätietoa liittokokouksesta löytyy nettisivuiltamme 3. toukokuuta alkaen.


Kirjastipendit


Kannustaakseen nuoria pohjoismaisuuteen ja pohjoismaisten kielten opiskeluun, Pohjola-Norden lähettää vuosittain ruotsin kielen opinnoissa menestyneille oppilaille kirjastipendejä. Tämän vuoden stipendit jaetaan e-kirjoina ja ne on toimitettu kouluille sähköpostitse tänään (30.4.).

Kirjastipendejä jaetaan suomenkielisisille ala-asteille, yläasteille, lukioille ja ammattikouluille sekä ruotsinkielisille yläasteille ja lukioille. Tätä lukeville opettajille tiedoksi: Stipendit on lähetetty lähtökohtaisesti koulun yleissähköpostiin, rehtorille tai koulusihteerille. Mikäli stipendiviestiä ei löydy, olkaa meihin yhteydessä.
 
Onnea kaikille tuleville stipendiaateille!

 
Info Pohjolan vuosiraportti 2020 on julkaistu


Vuonna 2020 koronakriisi on aiheuttanut ongelmia kansalaisille, jotka ovat tottuneet matkustamaan, asumaan, työskentelemään, opiskelemaan ja yrittämään Pohjolassa ilman rajoja. Kriisi on näkynyt Info Pohjolassa sekä lisääntyneenä kiinnostuksena palvelua kohtaan että siinä, minkälaista tietoa käyttäjät hakevat ja minkälaisia ongelmatilanteita heillä on. Pohjoismaiden ministerineuvoston neuvontapalvelua hallinnoi Suomessa Pohjola-Norden.

Juuri julkaistu Info Pohjolan vuosiraportti 2020 löytyy täältä.

Raportin tiivistelmä löytyy ensimmäistä kertaa myös suomeksi!


Pohjoismainen euroviisuilta 5.5. 2021


Joko viisukuume on nousemassa? Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan pohjoismaisista viisuista OSPNN:n ja Oulun Pohjola-Nordenin kanssa! 

https://www.facebook.com/events/518007642901825
 
Oulun seudun Pohjola-Nordenin nuoret ja Oulun Pohjola-Norden järjestävät keskiviikkona 5.5. klo 17 alkaen viisuillan Zoomissa. Kaikille avoimessa tapahtumassa luvassa on ainakin tämän vuoden pohjoismaisten kappaleiden arvostelu ja hieman pohjoismaista viisuhistoriaa.
 
Tule siis mukaan viisuhuumaan ja valmistaudutaan kevään kovimpaan viikkoon yhdessä muiden viisufanien kanssa. Välkommen med! 
 
P.S. Tsekkaa myös Nuorisoliiton 12.5. järjestettävä euroviisutapahtuma Facebookissa: 
https://www.facebook.com/events/746350272910379/

Susan Neffling