Kuukausikirje 1 / 2021

04.02.2021 klo 12:41

Hyvää alkanutta vuotta!

Pohjola-Norden toimii etänä tämänkin kevään ajan. Syksyllä arvioimme tilannetta uudelleen.

Meihin saat parhaiten yhteyden soittamalla (09) 4542 080 tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)pohjola-norden.fi

www.pohjola-norden.fi

 

Opettajastipendien haku

Opettajastipendejä myönnetään muihin Pohjoismaisiin kouluihin suuntautuvia opintomatkoja ja opetukseen tutustumista varten lukukauden aikana. Hakijalla pitää olla isäntäkoulu valmiina stipendiä haettaessa.

Opettajastipendejä voivat anoa peruskoulun, lukion, harjoittelukoulujen sekä ammatillisten oppilaitosten opettajat. Opintomatkan kesto on yksi tai kaksi viikkoa, eli 5 tai 10 työpäivää.

Haku päättyy 31.3.2021.

Tietoa tästä ja muista stipendeistämme saat nettisivuiltamme.
https://pohjola-norden.fi/suomeksi/kouluille/stipendit_ja_kurssit/

 

Hae nordjobbariksi!

Haluatko työskennellä kesällä vaikkapa hoitoalalla Tukholmassa tai ravintolassa Vossissa?

Nordjobbin vuoden 2021 haku on nyt avoinna!

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae:
https://www.nordjobb.org/fi/hae-toita

 

Suomi johtaa Pohjoismaiden ministerineuvostoa vuonna 2021

Suomen puheenjohtajuus Pohjoismaiden ministerineuvostossa alkoi 1.1.2021 ja se kestää koko vuoden.

Suomen puheenjohtajuusohjelman lähtökohtana on pohjoismaisen yhteistyön visio, jonka mukaan Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue.

Vuoden 2021 ohjelma tarjoaa suuntaviivat aktiiviselle yhteistyölle, jolla pyritään luomaan entistä vihreämpi, kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti kestävämpi Pohjola.

Puheenjohtajuusohjelman ja lisätietoa löydät osoitteesta https://um.fi/norden2021

 

Haluatko kirjoittaa aluelehteen?

Aluelehtien suunnittelu alkaa jälleen! Jokaisella alueella tuotetaan oma aluelehti, joka on tarkoitettu nimenomaan jäsenhankintaa varten.

Jos sinulla on juttuidea mielessä, josta kirjoittaisit mielelläsi aluelehteen, ota yhteyttä oman yhdistyksesi luottamushenkilöihin. Voit lähettää ideasi myös jasenpalvelut(at)pohjola-norden.fi, jolloin välitämme viestisi eteenpäin alueesi lehtityöryhmään.

Aluelehti on loistava keino tuoda oma yhdistyksenne näkyväksi potentiaalisille jäsenille. Aluelehden teko on vapaaehtoistyötä, eli jutuista ei makseta palkkiota.

 

Kesäleiri ja kielikurssit 2021

11-14 -vuotiaille pohjoismaisille ja balttinuorille suunnattu kesäleiri Hillerödissä, Tanskassa on peruttu tänäkin vuonna. Vaikka koronatilanne toivottavasti on kesällä valoisampi, eivät järjestäjät uskalla panostaa kansainväliseen leiriin vielä tänä vuonna.

Pohjola-Norden kuitenkin tarjoaa kielikursseja Ahvenanmaalla ja Ruotsissa, missä suomenkieliset lukiolaiset ympäri Suomen saavat mahdollisuuden harjoitella ruotsia autenttisessa kieliympäristössä. Pyrimme järjestämään leirit niin, että jokaisen on turvallista osallistua.

Susan Neffling