Tiedote

17.03.2020 klo 14:17
Pohjola-Nordenin jäsenille ja jäsenyhdistyksille

Tilanne Suomessa ja maailmassa on muuttunut kovasti siitä, miten vuosi 2020 alkoi. Kukaan tuskin osasi odottaa, että koronaviruksella olisi niin suuria vaikutuksia jokapäiväiseen toimintaamme ja elämäämme, joita nyt olemme saaneet kuulla. 

Tässä tilanteessa on tärkeää laittaa jäitä hattuun ja ottaa rauhallisesti. Kuten pääministeri Marin sanoi, tulemme selviämään tästä yhdessä. Nyt on tärkeää, että noudatamme niitä ohjeita, jotka valtioneuvosto meille on antanut. 

Pohjola-Norden suosittelee, että kaikki, pienetkin kokoontumiset siirretään tulevaan ja pidetään huoli, ettei koronavirus pääse leviämään. Yhdistyksille ja alueille myönnetyt toiminta-avustukset pysyvät ja tapahtumat voi järjestää myöhemmin tänä vuonna, ilman että sillä on vaikutusta tukiin. 

Yhdistykset voivat myös siirtää vuosikokouksensa järjestettäväksi koronaviruksen jälkeiseen aikaan, ilman että siitä tulee seuraamuksia. 

Tärkeää on, että olemme aktiivisesti yhteydessä erilaisten sähköisten kanavien kautta. Voimme tällä myös osoittaa Pohjola-Nordenissa olevamme edelläkävijöitä ja voivamme edistää pohjoismaalaisuutta ja pohjoismaista yhteistyötä myös hankalina aikoina.  

Pidetään toisistamme ja itsestämme huolta. Meillä Pohjoismaissa on kestävä yhteiskuntarakenne ja meillä, jos jollakin, on kaikki edellytykset selvitä vaikeista ajoista. 

Pidetään lippu korkealla, terveisin 
Pohjola-Nordenin toimisto 

Ps. Mukavaa ajanvietettä saatte myös pian teille postitettavan Pohjola-Nordenin lehden parissa. 

Linkki valtioneuvoston 19 kohtaiseen toimintaohjeistukseen

 

Susan Neffling