Lapin Vuoden Nordistit on valittu

18.04.2017 klo 15:01
Palkinto myönnettiin Ylen Kemin ja Rovaniemen paikallisradioille. 

Pohjola-Norden Lapin piiri on myöntänyt Vuoden Nordisti -tittelin Ylen Kemin ja Rovaniemen paikallisradioille. 

Yle Kemin ja Yle Rovaniemen viikoittaiset uutisraportit Pohjois-Norjasta, Norrbottenista ja Murmanskista ovat jo vuosikausia ilahduttaneet lappilaisia kuuntelijoita ja välittäneet mielenkiintoista, kansalaisille läheistä tietoa naapurimaakuntien ja -valtioiden tapahtumista.

Uutisten lisäksi esille nousevat joka kerta tavallisten ihmisten sattumukset ja usein myös naapurin puolen ”kummallisuudet”. Nämä ohjelmaosuudet ovat Yle Kemin ja Yle Rovaniemen yhteistuotantoa, jotka lähetetään molemmissa alueradioissa samanaikaisesti.

Kuulumisten lisäksi Yle Kemin ja Yle Rovaniemen päivittäisessä uutistyössä seurataan tapahtumia naapurin puolella. Työn tulokset kuuluvat ja näkyvät uutis- ja ajankohtaislähetyksissä ja verkossa säännöllisesti.

Lähetykset jatkavat ”Ragnarin raation” perinnettä ansiokkaasti. Pohjoiskalottiyhteistyöllä on jo yli 40 vuoden historia, johon ovat kuuluneet mm. uutistyö, dokumenttien ja reportaasien teko sekä viihdeohjelmat.

Tuoreimpana tehtävänä on vahvistaa Yle Kemin ja Yle Rovaniemen tv-yhteistyötä SVT:n ja NRK:n kanssa.

Pohjola-Nordenin Lapin piiri haluaa palkinnolla osoittaa, miten luontevasti jokainen voi halutessaan nivouttaa pohjoismaisen ulottuvuuden toimintaansa. Pohjoismaisuus voi olla osa arkipäivää, johon toiminta yhdessä naapureiden kanssa tuo oman lisämausteensa ja myös lisäresursseja.

Vuoden Nordisti -palkinnot luovuttivat Pohjola-Nordenin Lapin piirin puheenjohtaja Simo Rundgren ja Oulun Pohjola-Norden puheenjohtaja Minna Männikkö lauantaina 25.3. Oulussa ravintola Rauhalassa pidetyissä Pohjolan Pidoissa. Palkinnot vastaanotti Yle Kemin ja Yle Rovaniemen päällikkö Eero Säily.