Hurtigrutenin risteily

29 Syyskuu 2017, 07:00 - 05 Lokakuu 2017, 21:30

 

MATKA ON PERUTTU

 

Lähde jäsenmatkalle kokemaan maailman kaunein merimatka Hurtigruten Norjan rannikolla! Matkustamme Kirkkoniemestä Bergeniin saariyhteisöjen halki koskemattomassa luonnossa ja näemme silmiä hivelevän kauniita maisemia. Risteilyllä on täysihoitoateriat joka päivä.

Matkaohjelma

29.9. perjantai Helsinki – Oslo – Kirkkoniemi
Lähtö klo 7.30 SAS reittilennoilla Helsingistä Oslon kautta Kirkkoniemeen. Kuljetus hotelliin, jossa yövytään yksi yö.

30.9. lauantai Hurtigruten risteily alkaa: Kirkkoniemi-Berlevåg
Vierailusatamat: Vardø – Båtsfjord – Berlevåg
Aamiainen hotellissa, minkä jälkeen kuljetus satamaan ja siirtyminen M/S Trollfjord alukselle. Hurtigruten rannikkolaiva lähtee Kirkkoniemestä klo 12.30. Alus kulkee Varangin niemimaan ympäri ja pysähtyy pikaisesti Vardøssä, Norjan itäisimmässä kaupungissa. Matka jatkuu yli Kongsoyfjodenin ennen kuin saavumme Berlevågiin myöhään illalla.

1.10. sunnuntai Mehamn-Tromssa
Vierailusatamat: Mehamn – Kjøllefjord – Honningsvåg – Havøysund – Hammerfest – Øksfjord – Skjervøy – Tromssa. Aamulla ohitamme Nordkapin ja merimatka jatkuu Euroopan pohjoisimpaan kaupunkiin, Hammerfestiin. Seuraavana vuorossa on Tromssa, jossa voi ihastella mm. arktista katedraalia.

2.10. maanantai Finnsnes-Lofootit- Stamsund
Vierailusatamat: Finnsnes – Harstad – Risøyhamn – Sortland – Stokmarknes – Svolvær – Stamsund. Lofootit ja Vesterålenin saaret tarjoavat ehdottomasti eräitä matkan upeimpia maisemaelämyksiä. Ihastele Risøyrennan kanavan matalia vesiä, jossa hiekkasärkät näkyvät kirkkaan, vihertävän veden lävitse kanavan molemmilla puolilla. Laiva jatkaa matkaansa kapean Raftsundin salmen lävitse. Mikäli sää ja aikataulu sallivat, laiva vierailee myös unohtumattomassa Trollfjordin vuonossa, jossa sileät kalliot miltei koskettavat laivan kylkiä.

3.10. tiistai Bodø-Rørvik
Vierailusatamat: Bodø – Ørnes – Nesna – Sandnessjøen – Bronnøysund – Rørvik
Matka jatkuu kapeiden salmien ja saarten välistä reittiä kohti Trondheimia. Päivän aikana juhlistetaan Napapiirin ylitystä. Matkaamme idyllisen Sandnessjøenin saaren ohitse ja lähestymme Brønnøysundia, jossa näkyvät myyttiset Seitsemän sisaruksen vuoret. Vegan saaristo on UNESCON maailmanperintökohde ja sijaitsee lähellä Sandnessjøenin satamaa.

4.10. keskiviikko Trondheim-Ålesund
Vierailusatamat: Trondheim – Kristiansund – Molde – Ålesund
Varhain aamulla saavutaan Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Trondheimiin. Täällä voit tutustua mahtavaan Nidaroksen katedraaliin, joka on Skandinavian suurin keskiaikainen rakennus. Matka jatkuu avomerellä Munkholmenin ja Hitan saarien ohitse kohti Moldea, joka tunnetaan ”ruusujen kaupunkina” poikkeuksellisen runsaan ja vehreän kasvillisuutensa vuoksi.

5.10. torstai Torvik-Bergen-Helsinki
Vierailusatamat: Torvik – Måløy – Florø – Bergen
Päivän aikana ohitetaan useita syviä vuonoja ja taivaalle kurottavia tuntureita. Viimeisellä osuudella voit ihailla kuvankaunista Nordfjordin vuonoa, joka sijaitsee aivan jättiläismäisen Jostedalsbreenin jäätikön alapuolella, Norjan pisintä Sognevuonoa ja kuvauksellista Bergenin saaristoa.

Hytit tulee luovuttaa klo 10.00, jonka jälkeen voi nauttia laivan palveluista ja lounastaa. Saapuminen klo 14.30 Bergenin satamaan, josta jatkamme lyhyelle opastetulle kaupunkiesittelylle samalla kun kuljetaan lentoasemalle. SAS:n reittilennot Bergenistä Oslon kautta Helsinkiin lähtee klo 17.30. Saapuminen Helsinkiin klo 21.20.

Matkan hinta/hlö/jaettu 2h-hytissä:
Sisähytti  1780 €/hlö
Ulkohytti 1898 €/hlö
Arctic Superior 2220 €/hlö

Yhden hengen hytistä joutuu maksamaan koko hytin hinnan. 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET 

 

M/S Trollfjord
Moderni ja viihtyisä MS Trollfjord on saanut aivan omanlaisensa ulkonäön sisustuksessa käytetystä norjalaisesta puusta ja kivestä. Vuonna 2002 rakennetussa aluksessa on muun muassa näytteillä taidetta Hurtigrutenin vanhalta alukselta, MS Harald Jarlilta. Alukselle mahtuu 822 matkustajaa. MS Trollfjordilla on helppo nauttia merimatkasta. Aluksella on muun muassa kaksikerroksinen näköalasalonki, baareja, kahvila, kirjasto, sauna, poreammeita, leikkihuone, putiikki sekä kuntoiluhuone. Aluksen ravintola sijaitsee kannella 5.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. 


Yhteyshenkilö

Paikka
Kirkenes - Bergen, Norja