Kuukauden pohjoismainen elokuva: Vaasa

13.12.2023 klo 16.15 – 18.15

ke 20.9. klo 16.15 HOLD MY HAND / TAG MIN HÅND
(Lars Kaalund, Tanska 2022)
102 min, K12, eng. tekstitys

Majalla menee hyvin. Häntä odottaa ylennys ylilääkäriksi ja hän asuu yhdessä miehensä Claesin ja teini-ikäisen poikansa Magnuksen kanssa kauniissa talossa. Maja järkyttyy, kun Claes ilmoittaa haluavansa erota ja ehdottaa, että Maja menisi saman tien täyttämään netissä avioerohakemuksen. Turvallisuutta rakastava Maja koettaa saada järjestykseen elämänsä, jota huojuttavat surkea rahatilanne, 20 vuotta nuorempi rakastaja ja ongelmainen poika. (Lähde: Scanbox Entertainment)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=QulAKSpbXZI

 

ke 18.10. klo 16.15 ANNA JOEN VIRRATA / ELLOS EATNU
(Ole Giæver, Norja/Ruotsi/Suomi 2023)
118 min, K12, suom. ja ruots.tekstitys

Tositapahtumiin perustuva Anna joen virrata sijoittuu keskelle 1970–80-luvun taitteen dramaattista kiistaa, jossa saamelaisyhteisön johtama kansanliike nousi vastustamaan Pohjois-Norjan Altajoelle rakennettavaa vesivoimalaa – ja samalla puolustamaan saamelaisten oikeutta olla olemassa. Saamelaisuutensa kätkemiseen tottunut opettaja Ester päätyy tapahtumien myötä tilanteeseen, jossa oman taustan piilottaminen ympäröivältä yhteiskunnalta ei enää tunnu mahdolliselta. (Lähde: BioRex)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=8gKkhrTs4lI

 

ke 8.11. klo 16.15 LOVE PROOF / KÄRLEKSBEVIS
(Richard Hobert, Ruotsi 2022)
95 min, K12 eng. tekstitys

Thomas ja Marie ovat eroamassa, joten heidän pitää tavata vielä yhtenä viikonloppuna tyhjentääkseen ja myydäkseen kesähuvilansa. Kumpikaan ei tiedä toisen todellisia aikeita. Yhtäkkiä paikalle tulee nuori nainen, joka keskittyy omaan mustasukkaisuuteensa. Pitkän avioliiton sivistynyt päätös muuttuukin hetki hetkeltä järkyttävämmäksi viikonlopuksi, joka mullistaa kaiken heidän elämässään. (Lähde: Scanbox Entertainment)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=sg3ripjlS60

 

ke 13.12. klo 16.15 COPENHAGEN DOES NOT EXIST / KOBENHAVN FINDES IKKE
(Martin Skovbjerg, Tanska 2023)
98 min, eng.tekstitys

Nuori nainen, Ida, katoaa jälkiä jättämättä. Hänen poikaystävänsä Sander suostuu epätavalliseen järjestelyyn, kun Idan isä ja veli lukitsevat hänet neljän seinän sisään kuulusteltavaksi tapauksen selvittämiseksi. Sander ei kuitenkaan tunnu kertovan heille koko totuutta pariskunnan erikoisesta elämäntavasta. (Lähde: Scanbox Entertainment)

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=3MiALWTpqxM

 

Vapaa pääsy!

Lisätietoa:
www.ritz.fi

Paikka:
Ritz, Kyrkoesplanaden 22, Vasa 

Paikallinen järjestäjä:
Skafferiet rf

Sarjan järjestää:
Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste

Yhteistyössä mukana myös:
Svenska veckan


Paikka
Kino Ritz, Vaasa