Uusi ennätysvuosi Info Pohjolalle!

05.04.2024 klo 11:46
Miltä vapaa liikkuvuus näytti Pohjoismaissa vuonna 2023? Lue Info Pohjolan vuosiraportista.

Pohjoismaiden ministerineuvoston neuvontapalvelun Info Pohjolan verkkosivuilla vierailtiin ensimmäistä kertaa yli kaksi miljoonaa kertaa vuoden aikana. Lisäksi noin 4600 otti yhteyttä Info Pohjolaan kysyäkseen Pohjoismaista.

Yksi Info Pohjolan päätehtävistä on kerätä tietoa vapaata liikkuvuutta rajoittavista tekijöistä Pohjoismaiden välillä. Useimmille muuttaminen Pohjoismaista toiseen on helppoa, mutta joskus maiden välillä liikkuvat kohtaavat rajaesteitä ja muita liikkuvuutta rajoittavia ongelmia. Vuonna 2023 rekisteröimiemme haasteiden joukossa ovat:

  • Pääsy julkisiin sähköisiin palveluihin on hyvin rajattu, jos et asu maassa.
  • Tietyissä tilanteissa tiedonvaihto maiden väestörekisterien välillä on riittämätöntä.
  • Jos et asu maassa, pankkitilin tai puhelinliittymän avaaminen voi osoittautua erittäin haasteelliseksi
  • Jos työntekijä työskentelee osittain tai kokonaan etänä ulkomailla, ovat vero-, sosiaaliturva- ja työsuhdesäännöt hyvin monimutkaisia selvittää ja hoitaa.

Edistääkseen Pohjoismaiden välistä vapaata liikkuvuutta Info Pohjola järjesti tai osallistui avustavassa roolissa yli 50 tapahtumaan eri puolilla Pohjoismaita. Tällaisia olivat mm. seminaarit, konferenssit, tiedotustapaamiset suurlähetystöjen kanssa, päättäjien opintovierailut, messut, opiskelijoille suunnatut esitykset sekä tapahtumat Almedalsveckanissa Ruotsissa, Arendalsukalla Norjassa ja SuomiAreenassa Suomessa.

Vuosi 2023 oli myös erityinen juhlavuosi Info Pohjolalle, koska palvelu täytti 25 vuotta. Juhlistimme merkkivuottamme muun muassa konferenssilla Kööpenhaminassa ja seremonialla Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Oslossa. Info Norden tuotti juhlavuoden kunniaksi myös neljä lyhyttä markkinointivideota. Voit lukea lisää Info Nordenin vuosikertomuksesta Norden rundt i 80 punkter.

Tutustu raporttiin suomeksi.
Tutustu raporttiin tanskaksi.
Tutustu raporttiin englanniksi.

 

Photo by Nikola Johnny Mirkovic on Unsplash.