Suomenkielisten lukiolaisten kielikurssi 2024

20.04.2024 klo 15:28
Kielikurssi järjestetään Ahvenanmaalla 29.7.-3.8.2024. Ilmoittaudu mukaan!

Pohjola-Norden järjestää suomenkielisille lukiolaisille vuosittain kielikurssin Ahvenanmaalla. Tämän vuoden kielikurssi järjestetään 29. heinäkuuta - 3. elokuuta.

Kurssilla osallistujat saavat mahdollisuuden parantaa erityisesti ruotsin suullista kielitaitoaan, tavata ruotsinkielisiä nuoria, tutustua ahvenanmaalaiseen kulttuuriin ja sen myötä vahvistaa pohjoismaista identiteettiään.

Kurssi on tarkoitettu lukion toisen vuosikurssin suomenkielisille opiskelijoille, mieluiten B-ruotsin lukijoille. Kurssi on osallistujalle ilmainen, sillä mukaan valituille osallistujille myönnetään stipendi, joka kattaa opetuksen, matkat, majoituksen ja vapaa-ajan ohjelman. Majoitus tapahtuu kurssikeskuksessa ja kurssilaiset jakavat huoneen.

Jokainen lukio voi anoa stipendiä yhdelle opiskelijalle vuosittain. Stipendien myöntämisessä priorisoidaan niitä kouluja, jotka eivät ole olleet mukana edellisessä jaossa.

Hyvällä hakijalla on halua kommunikoida suullisesti ruotsiksi sekä intoa toimia aktiivisesti osana ryhmää ja kykyä tulla toimeen uusien ihmisten ja tilanteiden kanssa. Hakulomakkeen täyttävät opiskelija ja opettaja yhteistyössä.

Tämän vuoden kielikurssi Ahvenanmaalla järjestetään 29.7.-3.8.2024.

Kielikurssin hakuaika on päättynyt. 
Ilmoitamme hakijoille valinnoista toukokuun loppuun mennessä.