Pohjolan päivä 2023

10.02.2023 klo 14:11

Pohjola tunnetaan hyytävistä rikossarjoista, intohimoisista talviurheilijoista ja henkeäsalpaavasta pohjoisesta luonnosta. Vaikka hiihdossa ja jääkiekossa kamppailemme armottomasti toisiamme vastaan, vedämme monissa muissa asioissa yhtä köyttä. Pohjoismaista ystävyyttä kelpaa juhlia!

Tervetuloa viettämään kanssamme Pohjolan päivää 23. maaliskuuta klo 10.30-16 Helsingin Kansallismuseoon!

Millaisia mahdollisuuksia Pohjola tarjoaa nuorille, ja millaista yhteistyötä Suomen pitäisi tehdä muiden Pohjoismaiden kanssa? Kutkuttavissa keskusteluissa panelistit pohtivat Pohjolan tulevaisuutta ja Suomen roolia Pohjoismaana.

Tapahtumassa ovat mukana mm. Pohjoismaiden suurlähettiläät Suomessa, ulkoministeri Pekka Haavisto ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Lisäksi puolueiden paneelissa toisistaan mittaa ottavat eri eduskuntapuolueiden kansanedustajaehdokkaat. Koululaisille suunnatun ohjelmaosuuden keskellä päivää juontaa näyttelijä ja kielilähettiläs Petra Pääkkönen

Lue lisää Pohjolan päivästä ja ilmoittaudu mukaan:
https://nordensdag.fi/fi/

 

Pohjolan päivän tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Kielilähettiläät ry, Pohjola-Norden ry, Pohjola Nordenin nuorisoliitto, Svenska nu -verkosto, Info Pohjola (Pohjoismaiden ministerineuvosto), Nordplus-ohjelma ja Opetushallitus, Pohjoismainen kulttuuripiste, Suomen ruotsinopettajat ry, Ruotsin Helsingin-suurlähetystö, Norjan Helsingin-suurlähetystö, Tanskan Helsingin-suurlähetystö, Islannin Helsingin-suurlähetystö ja Hanasaari.

Tapahtumaa ovat rahoittaneet Svenska kulturfonden, Pohjola-Norden, Pohjoismaiden ministerineuvoston neuvontapalvelu Info Pohjola, Nordplus ja Kuntaliitto.